#AlcaladeHenares – Carnavalul a umplut străzile orașului cu muzică și culoare cu o gamă largă de activități pentru publicul de toate vârstele, printre care se remarcă manteo del pelele, o tradiție a orașului Complutense care constă în mantear lucruri pe care le facem. nu-i place să-i scot și să-i duc cu noile vânturi pe care le aduce Carnavalul.

Ziua a început cu concursul de costume pentru copii, unde au fost câștigători: Titanic, premiul I (dotat cu 100 de euro pentru cărți și 75 de euro pentru rechizite); Extratereștrii sosesc la Alcalá, premiul II (în valoare de 100 de euro pentru cărți); Jet Supernina, premiul III (voucher de 75 euro pentru rechizite școlare); Circ, premiul IV (voucher de 50 de euro pentru cărți) și Turnul Eiffel, premiul al cincilea (voucher de 40 de euro pentru rechizite).

După concursul de costume pentru copii, a avut loc parada Manteo del Pelele și apoi a evoluat în Plaza de Cervantes trupa Pliego del Cordel. Festivitățile de dimineață s-au încheiat cu parada Casa de Asturias care a străbătut străzile Libreros și Mayor până la Plaza de los Santos Niños, cu personaje din trupele care participă în Asturias în timpul tradiției sale Antroxu, acompaniate de muzica de cimpoi.

PREMIAT IN CONCURSUL DE COSTUME

După-amiaza, locuitorii din Alcalá s-au bucurat de parada concursului de costume care s-a încheiat în Plaza de Cervantes, unde câștigătorii și-au primit premiul: Demonio (premiul I dotat cu 200 de euro și card Prietenii Teatrului); Trupa japoneză (premiul II dotat cu 150 de euro și card Prietenii Teatrului) și trupa Quijote Motero (dotată cu 100 de euro și card Prietenii Teatrului).

primarul, Javier Rodríguez Palacios; viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, și consilierul pentru cultură, María Aranguren, au participat la ceremonia de decernare a premiilor.

În cele din urmă, a avut loc o paradă cu Las Botargas organizată de Centrul Regional Castilla La Mancha din Alcalá de Henares și grupul „Las Mascaritas de Salmerón”. Botarga sunt personaje curioase de origine ancestrală care apar în diferite orașe din mediul rural și munții din Alcarria, în mod normal iarna și până la sosirea carnavalului. Las Botargas este considerată cea mai veche tradiție artistică din provincia Guadalajara.

Actele de carnaval se vor încheia miercuri, 22 februarie, cu înmormântarea sardinei care va începe la ora 19.00 în Plaza de Cervantes și, după ce trece pe mai multe străzi ale orașului, se va încheia în Huerta del Palacio del Arzobispo. unde va avea loc arderea sardinei.

Sursa: Carnavalul umple străzile orașului cu culoare și muzică