#Madrid –

RĂSPUNS MARE AL LUCRĂTORILOR ȘI UTILIZATORILOR LA APEL

Spitalul Universitar Getafe, în colaborare cu Centrul de Transfuzii din Comunitatea Madrid, a desfășurat al XXIII-lea Maraton de Donare de Sânge sub sloganul „Aviz pentru donatori: salvarea de vieți este uimitoare”, cu scopul de a colecta donații. Profesioniștii acestui spital public din regiune și cetățenii zonei sale de influență au dat un mare răspuns la apel și au fost obținute 129 de donații.

Spitalul a avut colaborarea elevilor de 3 și 4 ESO de la IES Altair de Getafe în campania de diseminare a acestei inițiative. Tinerii au conceput afișul și sloganul inițiativei și au desfășurat activități speciale pentru promovarea donației.

Obiectivul inițiativei a fost de a îmbunătăți nivelul rezervelor de sânge și, mai ales, de a încuraja potențialii donatori să participe și să învețe despre beneficiile acesteia. Pentru aceasta, a avut colaborarea diverselor instituții și companii care au oferit cadouri la tombolă în rândul participanților.

Astfel, toți donatorii vor participa la tombola pentru două coșuri cu produse de frumusețe și de vară de la El Corte Inglés, cadouri și tricouri oficiale Getafe CF și 20 de bilete la parcul acvatic Aquópolis din Villanueva de la Cañada, datorită colaborării acestora. companiile și clubul de fotbal.

conștientizează cetățenii

Conducerea Spitalului Universitar Getafe și Centrul de Transfuzii din Comunitatea Madrid reamintesc nevoia regulată a donării de sânge pentru a garanta disponibilitatea acestuia pentru tratamentul pacienților.

Obiectivul maratoanelor de donare de sânge este de a conștientiza cetățenii că donarea de sânge este necesară pentru a garanta disponibilitatea acestuia oricând și oriunde este necesar și că sângele sigur salvează vieți, grație generozității și altruismului cetățeanului.

Cerințele pentru a dona sânge sunt să aibă vârsta peste 18 și sub 65 de ani, să cântărească peste 50 de kilograme, să nu sufere sau să fi suferit de boli transmise prin sânge, să treacă un mic examen medical (măsurarea tensiunii arteriale, determinarea nivelului hemoglobinei și chestionar). cu întrebări de sănătate) și nu de post.

Sursa: Comunitatea Madrid – „Maratonul” Spitalului Universitar Getafe realizează 129 de donații de sânge