#Madrid –

Comunitatea Madrid a primit premiul pentru Cel mai bun proiect de management al datelor în transportul public pentru activitatea desfășurată de Metro de Madrid în domeniul digitalizării. Această recunoaștere a fost acordată de revista Byte TI la ceremonia de decernare a premiilor din 2023, care a avut loc recent la Muzeul Costumelor din capitală.

Concret, munca trenului suburban a fost pusă în evidență în prelucrarea informațiilor de mare volum pe care le primește atât de la senzorii trenurilor în sine, cât și de la sistemele de semnalizare, scările rulante, validările colectării și vânzării. sau a puțurilor de pompare, printre alte elemente.

În acest sens, pentru a analiza aceste date se folosește tehnologia. Date mare, care vă permite să luați decizii suficient de devreme pentru a crește eficiența și a detecta eventualele defecțiuni în avans. De asemenea, aceste progrese contribuie la optimizarea planificării serviciilor și a managementului capacității stației.

De asemenea, Metro de Madrid folosește și această metodologie pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului, astfel încât să își poată planifica în mod optim călătoria sau să cunoască gradul de ocupare al mașinilor și temperatura din interiorul diferitelor opriri, datorită informațiilor în timp real transmise de fiecare convoi.

Sursa: Comunitatea Madrid – La Comunidad, distinsă cu premiul pentru Cel mai bun proiect de gestionare a datelor în transportul public, acordat Metro de Madrid