Noul bicimad este aici

Noul bicimad este aici

#Madrid –

Au trecut vremurile în care bicicletele erau doar pentru vară. În prezent, în Madrid, deplasarea cu bicicleta este o opțiune pentru tot anul și, cel mai bine, pentru întreg orașul.

În câteva săptămâni, sistemul public de biciclete bicimad va ajunge în cele 21 de districte pentru a confirma că mobilitatea durabilă este deja o realitate și o opțiune în cererea tot mai mare de călătorii urbane.

Această extindere a bicimad, care va fi finalizată în iunie, nu se va limita doar la numărul de stații și biciclete, ci va fi percepută și în calitatea serviciului, care va fi mai inovator și va oferi dotări tehnice și utilități superioare. asta cu siguranță vor îmbunătăți experiența utilizatorului. Mai jos, vă vom spune cum va fi noul bicimad pentru ca, dacă sunteți deja utilizator, să aflați despre noile sale avantaje și, dacă nu sunteți încă, să fiți încurajat să vă urcați pe bicicleta electrică municipală. pentru a face turul capitalei.

Mai multe biciclete, mai multe stații și în tot orașul

Bicimadul reînnoit va avea 7.500 de biciclete electrice (cu 4.536 mai multe decât sunt acum) toate proaspăt achiziționate, care vor începe să fie disponibile în săptămânile următoare. Mai exact, în martie vor fi operaționale 1.300 de biciclete și în jur de 100 de stații noi, cifre care vor crește treptat până la finalul perioadei de implementare programată pentru începutul verii.

Video promoțional Bicimad

Până atunci, cetățenii vor putea închiria o bicicletă la oricare dintre cele 611 stații disponibile, dintre care 122 vor fi amplasate în raioane în care acestea nu au fost încă implementate (Hortaleza, Villaverde, Villa de Vallecas, Vicálvaro, San Blas-Canillejas și Barajas). ). În plus, vor fi 225 de stații noi în raioanele în care serviciul există deja și condițiile din restul rețelei vor fi îmbunătățite.

Cum sunt noile biciclete?

Noile biciclete vor fi E-FIT din aluminiu reciclat. Numele modelului s-ar putea să nu-ți spună mare lucru, dar dacă îți spunem că vor fi mai manevrabile, mai ergonomice, mai robuste și vor avea un sistem informațional care te va ajuta în mișcare, lucrurile se schimbă.

Aceste modele vor avea GPS astfel încât să știți în orice moment unde vă deplasați și, în același timp, veți putea cunoaște viteza cu care călătoriți datorită afişa LCD pe care il vor incorpora, in care se va reflecta si starea bateriei. Tocmai, bateria, care va avea o autonomie de 70 de kilometri, va fi integrata in cadrul bicicletei pentru o mai mare siguranta.

Mai multe inovații tehnice care vor face experiența utilizatorului mai satisfăcătoare: motor de 250 W; schimbari cu trei marsuri; frâne cu tambur noi evoluate (tip frână cu role) cu semnal luminos care se activează în timpul frânării pentru o mai mare siguranță în circulație; un coș mai rezistent, cu orificiu specific pentru o geantă de mână; roți cu sistem anti-puncție și o șa reglabilă pe înălțime cu un design antivandalism.

Cu aceste noi biciclete, „iubitorii de lucruri străine” vor avea mai greu să încerce să le deterioreze, deoarece vor fi echipate cu un mecanism antifurt pe șasiu sau cu integrarea cablajului, ambele mecanice (frâne și schimbări de viteză) și electrice (lumini și integrarea propulsiei electrice) în șasiu, ceea ce le face mai robuste și, prin urmare, mai greu de vandalizat.

Îmbunătățirile și inovațiile nu se vor limita doar la partea fizică a bicicletelor, ci vor fi vizibile și în întreținerea acestora. De altfel, bicicletele vor fi monitorizate permanent la statii iar informatiile despre starea acestora vor fi analizate printr-un instrument de diagnosticare.

Dar, în plus, utilizatorii înșiși pot fi o parte activă a întreținerii echipamentului. La fel de? Fiecare ancoraj de stație va avea un buton pe care să îl raportați dacă considerați că o bicicletă trebuie verificată, astfel încât să fie în stare mai bună pentru utilizare ulterioară.

Dublați numărul de stații

În ceea ce privește stațiile, acestea se vor mai mult decât dubla pe termen mediu, de la actualele 264 la cele 611 planificate. Aceste noi baze vor avea un design inovator și nu vor trebui fixate la sol, deoarece rămân în poziție prin propria greutate, deci nu va fi necesară efectuarea lucrărilor de instalare a acestora, cu excepția furnizării de energie. În plus, acestea vor fi formate dintr-un sistem de module care va facilita adăugarea sau îndepărtarea punctelor de ancorare pentru a le adapta la nevoile momentului și la cerere.

Diferitele elemente care alcătuiesc stațiile vor fi foarte rezistente și concepute pentru a rezista la vandalism, coroziune, expunerea la elemente și trecerea timpului: totemul și ancorele nu au hardware expuse pentru a preveni furtul și majoritatea componentelor carcasei ancorei sunt realizate din aluminiu turnat acoperit cu pulbere și oțel inoxidabil.

O altă curiozitate, dacă la un moment dat nu ar exista curent electric, ar fi posibil să se accepte în continuare închirieri și retururi de biciclete, precum și comunicarea cu serverele centrale, întrucât stațiile vor avea un sistem de rezervă pentru a putea continua să funcționeze chiar și fara putere.

sistem de plată îmbunătățit

Dacă ridicarea și returnarea bicicletelor în stație este ușoară și intuitivă (este suficient să urmați indicațiile sonore și cromatice, roșu, galben și verde, care indică disponibilitatea acestora), sistemul de identificare și plată nu este mai puțin . Toate mulțumită serviciului MPass, sistemului de cont unic asociat tuturor serviciilor EMT (autobuze, parcări, bicimad și parcare biciclete), și inovațiilor sale în materie de plată: utilizatorul va asocia un mijloc de plată pe care deplasările efectuate. sau se vor încasa abonamentele contractate, deci nu va fi necesară preîncărcarea portofelului curent.

Transformarea bicimadului merge mai departe. Noile modele vor avea un lacăt inteligent pe spatele bicicletei configurat pentru a începe sau încheia călătoriile atât în ​​afara, cât și în interiorul stațiilor. Cu aceasta, dacă ai de gând să-ți lași bicicleta într-o stație plină, nu mai trebuie să cauți una disponibilă, doar așezați bicicleta lângă stație și încuiați lacătul.

Și această aplicație vă va permite și să creați stații virtuale sau, ceea ce este la fel, să activați spații georeferențiate care funcționează ca și cum ar fi o stație în anumite evenimente sau să creați stații temporare atunci când oricare dintre cele existente este dezactivată.

Știți deja, fie că locuiți în Arganzuela sau Villaverde, în Tetuán, Latina sau Vicálvaro, nu aveți scuze pentru a merge cu bicicleta pentru că bicimad este în raionul dvs. /

Sursa: Noul bicimad este aici

Despre autor

Redacția

Românul din Spania este o publicație românească independentă care a apărut în 2009. Este un proiect susținut de un colectiv de jurnaliști profesioniști și informează despre viața românilor din Spania. Dacă ai o informație de interes public contactează redacția

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu