#Madrid –

Comunitatea Madrid începe să predea luna aceasta cel de-al III-lea Curs de Fotbal Terapeutic pentru a pregăti profesori de Educație Fizică, antrenori, tehnicieni sportivi și profesori cu oarecare specialitate din cadrul Educației Speciale în dobândirea de cunoștințe și resurse pentru a lucra cu copiii cu tulburări neurologice și dizabilități intelectuale. .

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, și ministrul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, au prezentat astăzi această nouă ediție care se naște dintr-un acord între Executivul regional și Querer și Atlético de Fundațiile din Madrid, într-un eveniment la care au participat președinții Enrique Cerezo și respectiv Pilar García de la Granja.

Cursul va avea o durată de 32 de ore de predare pe 8 săptămâni și orele vor fi pe net. Obiectivul final al acestui program este de a promova inserția socială a minorilor cu dizabilități prin practica sportivă, promovarea capacității lor motorii, ceea ce le crește abilitățile și abilitățile pentru viața de zi cu zi. Fotbalul este o activitate extrem de eficientă pentru concentrarea, coordonarea și îmbunătățirea limbajului, le permite să-și dezvolte întregul potențial și să-și sporească relația cu mediul.

Paco Serrano a celebrat această inițiativă drept „cel mai mare exponent al beneficiilor practicării sportului” și a subliniat importanța formării tinerilor și profesioniștilor în inovare în cadrul exercițiului fizic „ca instrument terapeutic pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități și, de asemenea, pentru recuperarea”. „Prioritatea noastră este ca sportul să ajungă la toată lumea, indiferent de vârstă, și ca practicarea lui să devină un obicei de viață”, a menționat el.

La rândul său, Dávila a subliniat că proiecte ca acesta promovează valori precum solidaritatea, camaraderia, munca în echipă și spiritul de perfecționare, transmise prin persoane pregătite și calificate să se antreneze cu copiii cu tulburări neurologice și dizabilități intelectuale. Încă un exemplu, în opinia sa, al priorității pe care o reprezintă integrarea socială, bunăstarea și calitatea vieții acestui grup pentru Comunitatea Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid formează profesioniști din sport pentru a lucra cu copiii care au tulburări neurologice și dizabilități