#Madrid –

Pe parcursul acestui an, Comunitatea Madrid va organiza o duzină de expoziții de fotografie, artă contemporană și arte grafice în întreaga regiune. Printre cele zece pe care Rețeaua de expoziții itinerante (Red Itiner) le va afișa în cele 77 de municipalități participante, sunt prezente teme precum istoria dispozitivelor muzicale, performance-ul și sculptura contemporană sau fotografia din 1975 până în prezent.

Rețeaua Itiner este o platformă de colaborare culturală între Executivul regional și consiliile orașului pentru a promova accesul la artă și a contribui la descentralizare. Din 1990, acest proiect a oferit o programare extinsă de calitate în marile concentrații urbane (cum ar fi Alcorcón sau Fuenlabrada), orașelor mici din Sierra, precum El Atazar, Villavieja del Lozoya sau La Hiruela.

Cele zece mostre rămân în fiecare locație timp de aproximativ 3 săptămâni, astfel încât să poată călători în între 10 și 15 locații diferite. Guvernul regional a consolidat rolul educațional al propunerii punând la dispoziția consiliilor materiale educaționale, ateliere și excursii ghidate pentru școlari sau un program specific de voluntariat în colaborare cu Confederația Spaniolă a Sălilor de Clasă pentru Vârsta a Treia, care este dedicată instruirea ghizilor.

Trei dintre expoziții vor fi despre fotografie. 1975. Schimbarea treilea se concentrează asupra unui an cheie din istoria Spaniei prin instantaneele fotoreporterilor de lupte cu tauri Santos Trullo. Sunt adolescent și ce altceva? de Angélica Dass, are ca protagoniști tinerii, gândurile și emoțiile lor. Peste 200 de studenți din diferite centre educaționale din Madrid au participat la această acțiune de colaborare.

Regiune. Peisaj, fotografie și patrimoniu Este o versiune a expoziției care a putut fi văzută deja în sala El Águila din capitală și care reflectă tradițiile și valorile Madridului văzute prin prisma unor cameramani precum Montse Zamorano, Beatriz S. González sau Alfredo Cáliz. .

Arte grafice și artă contemporană

Există două expoziții pe care Rețeaua Itiner le dedică artelor grafice. De monștri, oameni și alți străini, care aduce un omagiu seriei B și culturii populare a secolului XX. In afara de asta, Vignete. Un alt mod de a citi „Western Magazine” este o selecție de lucrări ale creatorilor madrileni precum Mateo Maté sau Alicia Martín, care au îmbogățit publicația istorică, fondată în 1923 de José Ortega y Gasset.

Istoria dispozitivelor muzicale Este o călătorie prin istoria gadgeturilor a căror evoluție, datorită progreselor științifice și tehnologice, a făcut posibil ca sunetul și muzica să fie reproduse în orice moment și loc.

În sfârșit, arta contemporană are o prezență importantă cu Întâlnire cu obiectul. sculptura contemporană, care reunește munca a 5 sculptori care lucrează la cele mai tari știri în acest mediu artistic: Miren Doiz, Ana Santos, Elena Aitzkoa, Tamara Arroyo, Belén Rodríguez și Ana Santos. ȘI Alte noroiuri. Experiențe cacharreras, olari și ceramiști în arta contemporană include lucrările unor artiști actuali precum Elena Blasco, Luis Pérez Calvo sau Carlos Llavata cu acest material.

Proba 1,2… Acțiune!despre genul de performanţă și artă de acțiune pentru publicul larg, cu lucrări de Ana Matey, Isabel León și Olivier Fokoua. In cele din urma, [M]UMoCA. Cel mai sărac muzeu din lume este un proiect al lui Tomás Ruiz-Rivas, care a adunat piese din atelierele artiștilor madrileni din diferite generații pentru a crea un nou muzeu.

Mai multe informații în http://www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio/red-itinere-2024

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid afișează o duzină de expoziții de artă contemporană, fotografie și arte grafice în întreaga regiune