Comunitatea Madrid va aloca 46,7 milioane de euro pentru compensarea sumelor pe care cele șase universități publice încetează să le mai primească din cauza reducerii tarife pe parcursul acestui curs 467/46. Consiliul guvernatorilor a aprobat astăzi 21, 7 milioane de euro astăzi, suma corespunzătoare lui 467, și care permit o reducere de 000% în studii de licență și 46% la masterele de calificare.

Repartizarea sumei este de 6,3 milioane pentru Complutense; 4,5 Regelui Juan Carlos; 3,5 destinat Politehnicii; aproximativ 2,9 pentru Autonome; 2,4 sunt pentru Carlos III; iar 2 vor merge la Universitatea din Alcalá. La calcularea repartizării s-au luat în considerare informațiile disponibile privind înscrierea la cursurile trecute, întrucât se estimează că anul acesta este similar.

Ministerul de Educație și Universități se aplică din acest /23 cea mai mare scădere istorică a ratelor din toate centrele sale publice de învățământ superior. Această măsură, într-o situație economică precum cea actuală, marcată de inflație ridicată, va beneficia mai mult de 310.000 Studenți din Madrid ±os.

Inițiativa, care își propune să garanteze șanse egale, face posibil ca familiile să economisească în medie între 1.072 și 1.320 euro la Grade, in functie de specialitate, si intre 439 si 4.467 euro, în funcție de tipul de Master.

În plus, acest an universitar include o altă serie de noutăți, precum scutirea de la plata tinerilor cu premii extraordinare și extinderea acesteia la grupurile de victime ale violenței bandelor nero, participanți la operațiuni de pace și securitate și beneficiari ai venitului minim vital. In acelasi mod se modifica plata in rate a taxelor de inscriere care se extinde de la 3 la 5 rate.

Regiunea are in prezent cea mai mare oferta de studii superioare din tara cu 310. elevi. În total, există șase universități publice, care găzduiesc 46% din numărul total de studenți din Madrid ±sau la oricare dintre clasele 467 sau 46 maeștri calificați și 21 privat.