#Madrid –

Comunitatea Madrid a evidențiat astăzi angajamentul față de inovare, antreprenoriat, internaționalizare și calitate în procesele educaționale și de management de proiect ale Rețelei sale de Centre Publice de Excelență în Formarea Profesională (FP), o etapă care tocmai a început acest curs 2023/24. an cu un număr record de studenți și care crește în fiecare an.

Ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, în timpul vizitei sale la Institutul Luis Vives din Leganés, unul dintre cele cinci care există în prezent în regiune, împreună cu IES Hotel Escuela și Francisco Tomás y Valiente, și profesorul centrelor integrate. Raúl Vázquez și CIFP José Luis Garci, toți în capitală.

Una dintre principalele caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească este originalitatea, atât metodologică, cât și tehnologică, și încurajează cercetarea, cooperează cu companii publice și private și facilitează studiile în străinătate. În cazul Vives, care are în jur de 1.500 de școlari și o sută de profesori, participă la diferite inițiative naționale și internaționale, precum construirea unui vehicul cu mobilitate electrică dezvoltată în întregime de către elevi în cadrul proiectului. Shell Eco-Maraton.

De asemenea, oferă Dual FP, care permite studenților să-și dezvolte activitatea de formare atât în ​​centrele de învățământ, cât și în companii, să învețe într-un mediu productiv real, să-și îmbunătățească calificările și să-și crească așteptările de integrare profesională. Anul acesta, acest program va avea 39 de cicluri de pregătire la Nivel Superior și 25 de cicluri de pregătire la Nivel Intermediar în centre publice, care sunt completate de peste 1.000 de acorduri de colaborare semnate cu companii de care vor beneficia peste 4.000 de studenți.

Cicluri noi

Guvernul regional continuă să promoveze cunoașterea formării profesionale și adaugă anul acesta 10.000 de locuri publice noi, pe lângă cele 15.000 create în ultimii doi ani. De altfel, în procesul de înregistrare din luna septembrie mai erau 13.000 de posturi vacante la diferite niveluri. Mai exact, peste 1.700 de posturi la gradul de bază, mai mult de 4.800 la gradul intermediar și peste 6.200 la gradul superior.

De asemenea, au fost create noile cicluri de Grad Mediu în Activități Ecvestre și Grad Superior în Centrale Electrice, precum și opt cursuri de specializare, în special cele în Implementarea rețelelor 5G; Descriere audio și subtitrare; Instalare și întreținere sisteme conectate la internet (IoT); Dezvoltare de jocuri video și realitate virtuală; Culturi celulare; Avioane pilotate de la distanță-drone; Brutarie si patiserie artizanala; și Întreținere și siguranță în sistemele de vehicule hibride și electrice.

Acest 2023/24 a început cu un total de 169.829 de studenți VET (+7,5%), dintre care 91.611 sunt înscriși în centre susținute din fonduri publice. Grada medie se evidențiază cu 59.752 de elevi (+7,3%) dintre care 33.095 frecventează centre publice sau subvenționate, cu 11,6% mai mult decât anul trecut; si Grad Superior, cu 95.308 (+7,9%) din care 49.261 merg la centre sustinute din fonduri publice, ceea ce reprezinta o crestere de 13,3%.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid evidențiază inovația și internaționalizarea centrelor sale publice de excelență în FP