#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat astăzi o investiție de aproape 640.000 de euro pentru diferite acțiuni în locuințe afectate de linia de metrou 7B din San Fernando de Henares. Această nouă contribuție a Executivului regional ridică deja suma alocată pentru garantarea siguranței rezidenților la peste 17 milioane de euro.

Suma autorizata va permite contractarea serviciului de relocare, activitati anterioare, lucrari de consolidare si stabilizare, management de proiect si coordonator sanatate si securitate, lucrari de sprijinire si sprijinire, degustari, sondaje, incercari, amplasare extenzometre, supraveghere si inspectie a proprietatii structura structurala. a imobilului situat pe Calle Rafael Alberti 7 din localitate.

Sunt incluse în acest post cheltuielile derivate din relocari precum întreținerea, mutarea și paza în depozitul de mobilă, transportul la noile puncte de cazare, proviziile pentru locuințe neocupate și la destinație, locuri de parcare private pe durata comenzii și servicii imobiliare. .

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii realizează consolidarea a 10.000 de metri pătrați de teren pentru stabilizarea și chiar recuperarea scaunelor, în principal în jurul străzilor Presa, Ventura de Argumosa, Rafael Alberti și Nazario Calonge.

Până în prezent, au fost efectuate injecții a căror adâncime totală se ridică la aproximativ 13.390 de metri cu aproximativ 2.220 de metri cubi de mortar de beton de când a început pe 13 octombrie, unde lucrează șase echipe. Direcția Generală de Infrastructuri continuă să efectueze vizite și lucrări continue săptămânale de auscultare pentru citirea mișcărilor.

Guvernul regional i-a chemat deja pe toți cei afectați de linia de metrou 7B din San Fernando de Henares cu dosare în derulare pentru a le oferi o reziliere convențională, astfel încât să își poată încasa despăgubirile cât mai curând posibil. În acest moment sunt alocate 14 milioane de euro, care vor fi majorate dacă va fi necesar.

Suma maximă care va fi livrată locuitorilor afectați variază între 355.000 și 136.000 de euro, la care trebuie adăugat prejudiciul indirect. În paralel, se rezolvă și sumele locurilor de parcare, al căror cuantum se va situa între 10.000 și 33.000 de euro. Despăgubirea include valoarea bunului demolat, valoarea terenului, valoarea bunurilor, prejudiciul moral, pierderea profitului și prejudiciul indirect.

Daunele indirecte sunt pentru plata chiriei. Dacă au acceptat avansul de 4.788 euro timp de șase luni (798 pe lună), diferența de cost de închiriere se adaugă cu ceea ce am plătit deja. În acest moment, 11 familii au solicitat acest lucru. Dacă nu au făcut-o, totul este plătit. În orice caz, Comunitatea Madrid este responsabilă pentru chiriile până la momentul încasării.

Executivul regional va investi peste 120 de milioane de euro pentru a continua cu acțiuni cuprinzătoare în municipiu, al căror obiectiv este acela de a proteja siguranța și bunăstarea cetățenilor afectați de Metrou L7B. Sunt acțiuni dinamice și în continuă evoluție pe măsură ce se adaptează la complexitatea zonei.

Guvernul regional a deschis un Birou de Informare în San Fernando de Henares pentru a se adresa tuturor acei vecini care solicită acest lucru, fie pentru a afla mai multe informații despre stadiul compensației lor, plățile în avans, stadiul lucrărilor, proiectelor sau pentru orice altă problemă sau inițiativa pe care doresc să o propună. De la deschidere, a primit 360 de întrebări.

În plus, acest Oficiu acționează ca un registru auxiliar, care funcționează ca unic, în care orice locuitor al orașului poate furniza orice documentație pe care o consideră adecvată, fără a fi nevoit să se prezinte la o altă instanță a administrației publice, regionale sau locale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dă undă verde unei noi investiții destinate celor afectați de linia de metrou 7B din San Fernando de Henares