#Madrid –

Comunitatea Madrid avansează în angajamentul său de relocare a familiilor din Cañada Real Galiana, după ce a semnat o prelungire a acordului de colaborare cu Consiliul Local al Capitalei, care a fost semnat astăzi de ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii Jorge Rodrigo. De acest acord vor beneficia 180 de familii aflate în situații vulnerabile, care vor putea fi relocate în locuințe publice, și va avea o investiție de 52 de milioane de euro, finanțată în părți egale de guvernul regional și de Primăria Madrid.

Rodrigo a subliniat că prin această inițiativă „demonstrăm un angajament ferm pentru promovarea integrării sociale a acestor oameni și evitarea marginalizării urbane, urmărind în același timp eradicarea mahalalelor”. Și își extinde intervenția în Sectorul 6, care acoperă tronsonul dintre incineratorul Valdemingómez și capătul municipiului Madrid care se învecinează cu Getafe. De asemenea, se are în vedere un nou termen de depunere a cererilor care va dura un an, după publicarea acordului în Monitorul Oficial al Comunităţii Madrid (BOCM).

De asemenea, face parte din acțiunile prevăzute în Planul regional pentru Cañada Real Galiana, unde sunt reprezentate Administrația autonomă, Delegația Guvernului în regiune și cele trei consilii municipale prin care trece această așezare: Madrid, Rivas și Coslada.

Din 2018, în virtutea acestui acord, 408 unități familiale aflate în situație de excluziune socială gravă vor fi mutate în locuințe noi, întrucât la cele 180 care vor beneficia de semnarea de astăzi trebuie să adăugăm relocarea deja efectuată a 228 de rezidenți în locuințe publice, dintre care 139 sunt proprietatea Agenției pentru Locuințe Sociale a Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid avansează în angajamentul său de a reloca familiile din Cañada Real Galiana