#Madrid –

Comunitatea Madrid va aduce din nou în Adunarea regională Legea care creează Agenția de Securitate Cibernetică, după ce aceasta nu a reușit să fie validată în legislatura trecută. Ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, a subliniat acest lucru în timpul vizitei sale la centrul Grupo Santander care se ocupă de această problemă.

Noul standard, care trebuie aprobat în prealabil de Consiliul Guvernatorilor, va oferi acoperire administrațiilor regionale și locale și va fi cheie pentru acele entități municipale cu mai puțin de 20.000 de locuitori care nu au strategii sau mijloace pentru a-și proteja rețelele și sistemele, promovarea securității informatice în relația cu companiile, IMM-urile și cetățenii, consolidarea competenței statului.

În cazul acelor sectoare care au capacități în această materie, cum este cazul Comunității Madrid, acest organism va servi ca sprijin pentru a vă coordona serviciile și va elabora o strategie care concentrează măsurile și acțiunile de urmat. De asemenea, va acționa ca organism de colaborare cu Centrul Criptologic Național (CCN-CERT).

Aceste acțiuni vor spori protecția informațiilor și datelor cetățenilor madrileni, generând un climat de încredere în utilizarea serviciilor telematice. De asemenea, va oferi Executivului regional o viziune centralizată și orchestrată a securității cibernetice a administrației și a serviciilor sale și va crește capacitatea de a răspunde și de a se redresa în urma atacurilor cibernetice.

Agenția va consolida protecția informatică a celor mai relevante infrastructuri regionale, cu o atenție deosebită în domeniul sănătății, și va promova, de asemenea, cultura și formarea în acest domeniu a cetățenilor și IMM-urilor, va sprijini dezvoltarea talentului profesioniștilor, industria și serviciile de securitate cibernetică, generând locuri de muncă de calitate și bogăție.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va aduce din nou la Adunarea regională Legea pentru crearea Agenției de Securitate Cibernetică