#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat astăzi 37 de milioane de euro pentru gestionarea mai multor reședințe, centre de zi și apartamente supravegheate pentru vârstnici din regiune. Resursele beneficiate sunt Ensanche de Vallecas și Peñuelas (Madrid), Parque de los Frailes (Leganés) și Buitrago de Lozoya, toate dependente de Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, cu o creștere a investițiilor de până la 40% de medie fata de contractele anterioare.

În cazul lui Peñuelas, în capitală, noul buget se ridică la 13,2 milioane de euro, ceea ce reprezintă aproape 50% față de ultimul contract. Acest centru are 220 de locuri rezidentiale si 45 de centre de zi. La rândul său, Ensanche de Vallecas va avea 10,3 milioane, cu o creștere de 40% pentru a deservi 160 de rezidenți și 40 de utilizatori ai centrelor de zi.

Parque de los Frailes are 260 de locuri de parcare, iar cu 13,3 milioane de euro își mărește dotarea cu 30%. Și apartamentele supravegheate din Buitrago del Lozoya, cu capacitate de 50 de locuri, și 700.000 de euro de investiție de la Executivul regional, care depășește cu 30% contractul anterior. Aceste ultime resurse sunt destinate persoanelor de peste 65 de ani, cu autonomie pentru activitățile lor zilnice, cărora le lipsește o cazare stabilă sau inadecvată.

Casele de bătrâni sunt resurse sociale specializate care le oferă cazare, întreținere, conviețuire și îngrijire cuprinzătoare pentru a le îmbunătăți bunăstarea și calitatea vieții, cu programe bazate pe asistență personalizată care le sporește capacitățile.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește investițiile în reședințe, centre de zi și apartamente supravegheate pentru vârstnici cu până la 40%