#Madrid –

Comunitatea Madrid creează 150 de locuri publice de învățământ pentru învățământul primar odată cu extinderea școlilor Yvonne Blake de Fuenlabrada și Virgen de la Oliva de Anchuelo. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi atribuirea acestor infrastructuri educaționale publice cu o investiție de peste 3,7 milioane de euro și prognoza că acestea vor fi disponibile în cursul anului universitar 2023/24.

În centrul de învățământ public din Fuenlabrada vor fi construite patru săli de clasă cu o capacitate de până la 100 de elevi, o clasă de sprijin, o cameră dublă, un birou, o sală de profesor, grupuri sanitare și un teren de sport. Dotarea economică pentru realizarea acestor lucrări este de 1.586.084 euro și începerea acesteia este iminentă.

În plus, se finalizează întocmirea proiectului de finalizare a acestui centru, ceea ce înseamnă demararea a încă 12 clase Primare, cu 300 de locuri școlare, precum și patru duble și suport, bibliotecă, sală de sport și pistă. Această acțiune are un buget estimat de 4,3 milioane și poate intra în funcțiune în cursul anului 2024.

Pe de altă parte, școala publică Virgen de la Oliva este extinsă cu două săli de clasă pentru 50 de copii, altele duble, o sală de mese, sala profesorilor și zona administrativă. În total, acestor lucrări de la Anchuelo vor fi alocați 2.162.730 de euro, care vor avea o perioadă de finalizare de șase luni.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează 150 de locuri de școli publice prin extinderea a două școli în Fuenlabrada și Anchuelo