#Madrid –

Consiliul de Guvern a aprobat astăzi apariția Comunității Madrid în procedura judiciară inițiată împotriva unui șofer care a provocat o coliziune cu deces. Este a doua oară când o persoană este implicată într-un accident de circulație, conform noii Legi autonome a Sistemului Integrat de Protecție Civilă și Situații de Urgență, în vigoare din martie trecut.

Accidentul s-a produs pe 21 iulie pe Avenida de la Albufera numărul 264, în orașul Madrid. Șoferul autovehiculului implicat a fugit, iar victima, o femeie, a murit câteva zile mai târziu în urma leziunilor provocate, inclusiv leziuni cranio-cerebrale.

Reglementările în vigoare permit guvernului regional să se prezinte în justiție și să se prezinte în calitate de procuror privat atunci când atenția către cetățeni prin serviciile publice legate de securitate, urgențe și Protecție Civilă provine din nerespectarea cu caracter penal.

În acest scop, serviciile juridice regionale au emis un raport favorabil care le permite exercitarea în comun a acțiunilor penale și civile rezultate din această infracțiune.

Acțiunea preliminară a procedurii se va desfășura la Tribunalul de Primă Instanță și Instrucțiune numărul 6 din Madrid. În acest proces, se va solicita restituirea costurilor derivate din prestarea serviciilor de către Agenția de Securitate și Urgență Madrid 112 (ASEM112).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea apare ca o acuzație privată în procedura împotriva unui șofer care a fugit în urma unui accident mortal în capitală