#Madrid –

Comunitatea Madrid va aloca peste 46 de milioane de euro în acest an pentru a garanta serviciile sociale de îngrijire primară în regiune. Astăzi Consiliul Guvernului a autorizat încheierea de acorduri de colaborare cu 39 de entități locale (25 de consilii orășenești și 14 asociații), care includ ca noutate Consiliul Local al Capitalei și care au o investiție de 42,3 milioane de euro.

Contribuția Comunității Madrid va fi plătită entității locale printr-o singură plată în termen de trei luni de la data oficializării acordului. Scopul acestei inițiative este de a reglementa cooperarea dintre părțile semnatare pentru gestionarea serviciilor sociale de asistență primară care se adresează întregii populații a municipiului sau asociației corespunzătoare, precum și de a face efective drepturile venitului minim de inserție. RMI ), cu monitorizarea programelor individuale și suport personalizat pentru inserția socială și profesională.

Aceste acorduri au în vedere și promovarea proiectelor de combatere a sărăciei copiilor; garantarea accesului persoanelor în vârstă vulnerabile la beneficiile și serviciile de care au nevoie pentru a le îmbunătăți calitatea vieții; promovarea voluntariatului în zona entității locale și încurajarea participării acestor organizații la politici regionale și alte forme de responsabilitate socială corporativă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă acorduri de garantare a serviciilor sociale de asistență primară în 39 de entități locale