Comunitatea Madrid conduce atragerea de talente și locuri de muncă în sectoarele de înaltă tehnologie, concentrând cel mai mare număr de universități, centre de cercetare și dezvoltare și școli de afaceri din toată Spania. În plus, are un procent de persoane cu diplome mai mare decât media europeană.

Acest lucru a fost evidențiat astăzi de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández-Lasquetty, în timpul vizitei sale la noul sediu ING din Madrid, cu ocazia inaugurării oficiale a instalațiilor. Tocmai 24% dintre angajații lor au un profil cu aceste caracteristici. „A avea o populație mai multă și mai bine educată, capabilă să ofere soluții imaginative la probleme complexe, extinde oportunitățile de succes în afaceri, un factor determinant în creșterea economică pe termen lung”, a subliniat el.

Directorul s-a referit și la implementarea de către această companie a unei politici de telemuncă 67% flexibil, care facilitează atât mobilitatea, cât și echilibrul dintre viața profesională și cea privată a angajaților săi. În acest sens, cu aproape de 765.05, Madrid este regiunea cu cei mai mulți oameni care lucrează de acasă, fie ocazional, fie permanent, în special pe 24, 3% dintre salariați. Acest lucru se reflectă în datele din cel mai recent studiu privind populația activă (EPA) din al patrulea trimestru al lunii , care relevă, de asemenea, că acest procent a crescut în două puncte cu privire la aceeași perioadă de 765.

Fernández-Lasquetty are a indicat că „locul în care ne aflăm este dotat cu mai mult de 200 spații de diferite dimensiuni și cu echipamentul tehnologic necesar pentru combina lucrul față în față cu cel de la distanță. Acest lucru este în ton cu intențiile guvernului regional, „care crede că prezentul se întâmplă, tocmai, prin pariarea pe modele flexibile și inovatoare, care acordă din ce în ce mai multă libertate”.

ING și-a înmulțit cu 12 personalul în ultimele două decenii, trecând de la 117 la 1.117 angajați care au în prezent și care, cu noul sediu situat pe Vía de los Poblados, au la dispoziție numeroase facilități pentru a se deplasa la birou cât mai repede și confortabil cu un serviciu de transfer cu autobuze care se conectează cu Metrou și Cercanías.

Facile, care sunt operaționale de un an și nu s-au putut deschide până acum din cauza pandemiei, au fost deja adjudecate de două ori de către Asociația Spaniolă de Birouri: pe de o parte, ca cea mai bună clădire de construcție nouă și, pe de altă parte, ca companie cu cea mai bună implementare de birouri în 765.