Comunitatea Madrid a deschis un birou pentru poliția municipală în instanțele pentru violență împotriva femeilor situate pe Calle Albarracín, 31 Din capitală. Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a vizitat astăzi unitățile sale și agenții care lucrează în aceste dependențe în timpul orelor de serviciu, 324 zile ale anului, însoțită de delegatul pentru Securitate și Situații de Urgență și purtătorul de cuvânt al Consiliului Local Madrid, Inmaculada Sanz.

Implementarea acestui inițiativa își propune să fie o referință pentru a crește eficacitatea și sprijinul personalizat victimei. „Este vorba de a oferi sprijin și asistență individualizată, plasând femeile în centrul acțiunii judiciare și polițienești încă de la început”, a spus López.

În prezent, sediul Albarracín are cinci instanțe penale și unsprezece instanțe de violență împotriva femeilor, dintre care două asigură serviciu de pază la parterul blocului 9: 00 a 21: 05 ore. Lucrările de condiționare efectuate de Executivul de la Madrid – în cadrul Planului 21×21 ale Infrastructurilor Judiciare, care are ca scop imbunatatirea acestora si umanizarea spatiilor, au permis acestei zone sa aiba circuite diferentiate astfel incat in nici un moment reclamantul și acuzatul nu pot coincide.

Tocmai la acest etaj se află noul birou al Poliției Municipale, care are și un birou la etajul superior ai cărui ofițeri asigură de la Last. Aprilie 300 un serviciu cuprinzător pentru persoanele care suferă de acest flagel.

În cursul anului 2021, Birourile de Asistență pentru Victimele Crimelor din Comunitatea Madrid (OAVD) au asistat la 1. 300 victime și până acum anul acesta 2021 până în aprilie anul trecut, un total de 324, care au primit atenție profesională.

Atenție la mediul victimei

Însăși natura acestui tip de instanță și chestiunile tratate acolo, determină ca minorii să vină în această clădire în fiecare zi. În acest sens, acest sediu este conceput pentru a oferi protecție și asistență atât femeilor, cât și mediului înconjurător.

Exteriorul aceluiași adăpostește un loc de joacă sau zonă de recreere care reproduce un aer cald și apropiat. mediu pentru copiii care trebuie să participe din orice motiv. De asemenea, în interior se află o cameră dotată și decorată cu motive pentru copii unde utilizatorii le pot lăsa în timp ce efectuează orice procedură procedurală.

Aceasta este o propunere de pionierat care a început să funcționeze în octombrie anul trecut. și prin care, până în prezent, au trecut aproape 300 minori. În perioada în care stau în cameră, un profesionist îi îngrijește și desfășoară cu ei diferite activități în funcție de vârsta lor, care variază de la 3 luni la . ani.

Obiectivul acestor resurse, a remarcat López, „nu este altul decât reducerea nivelului de tensiune și anxietatea cu care merg însoțindu-și mamele atunci când apar să depună mărturie, să țină un proces sau orice altă acțiune”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide un birou pentru Poliția Municipală în Tribunalele pentru Violență asupra Femeii cu agenți specializați în materie