#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunității Madrid a autorizat astăzi contractele pentru construcția noului Centru de sănătate PAU 4 din Móstoles și extinderea și renovarea Centrului de sănătate Collado Villalba Pueblo cu o investiție totală de 7,2 milioane de euro. Lucrările la ambele resurse pentru îmbunătățirea sănătății publice din Madrid vor începe în 2024.

Noua infrastructură publică de Asistență Primară pentru Móstoles – cu o perioadă de execuție de 20 de luni și o investiție de 5,5 milioane – va avea 17 consultații de Medicină de Familie și Asistentă, încă patru pentru Pediatrie și Asistenta Pediatrică și o zonă de extracție.

De asemenea, va avea o unitate de îngrijire obstetricală și un spațiu dedicat fizioterapiei, precum și zone pentru suport administrativ, servicii și dotări. Toate acestea cu echipamente de ultimă generație în spații versatile atât pentru pacienți, cât și pentru profesioniști.

Acest complex, care răspunde nevoilor cetățenilor acestui cartier din sudul orașului, cu creștere urbană și populațională semnificativă, este integrat în programul de construcție și îmbunătățire a centrelor de Asistență Primară ale Ministerului Sănătății Comunității de Madrid.

La rândul său, lucrările de extindere și renovare de la Centrul de Sănătate Collado Villalba Pueblo urmăresc îmbunătățirea calității îngrijirilor cu facilități mai confortabile pentru utilizatori și personalul sanitar. Astfel, cu un buget de 1,7 milioane, Executivul regional va extinde cinci clinici de Medicina de Familie si Asistenta, trei clinici de Asistenta Pediatrica si Pediatrica, precum si unitatile de kinetoterapie si obstetrica, punand la dispozitie cladirea si profesionistilor echipamente de ultima generatie. . Contractul, a cărui procesare a fost aprobată astăzi, are o perioadă de execuție de 12 luni.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă construirea unui nou centru de sănătate în Móstoles