#Madrid –

Comunitatea Madrid își amintește astăzi, de Ziua Mondială fără Alcool, de numărul mare de tulburări și boli cauzate de consumul excesiv. Această inițiativă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) servește la conștientizarea populației cu privire la consecințele grave pe care le poate avea această substanță psihoactivă.

Direcția Generală de Sănătate Publică își orientează în prezent strategiile către măsuri preventive, în special în rândul tinerilor și minorilor. În acest scop, dezvoltă programe specifice în domeniile școlii, familiei, muncii, comunității și de petrecere a timpului liber și de timp liber și își orientează eforturile spre modificarea factorilor de risc și promovarea factorilor de protecție.

În acest sens, Executivul regional a început campania informativă în 2020 Cel mai bun fără alcoolcu videoclipuri pe rețeaua de socializare YouTube pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la riscurile asociate consumului acestuia, precum Rolul familiei în prevenirea alcoolismului și Alcoolul este, de asemenea, un drog. În plus, Ministerele Sănătății și Educației și-au consolidat colaborarea pentru a instrui profesorii și elevii în adoptarea de măsuri de protecție și promovarea obiceiurilor sănătoase. Dintre acestea, se remarcă programul cuprinzător de formare a profesorilor. Bună ziua ta.

Raportul de stat EDADES aferent anului 2022 include o anchetă în gospodării privind alcoolul și drogurile din Spania și reflectă faptul că 93,2% din populația între 15 și 64 de ani declară că a consumat băuturi alcoolice la un moment dat în viață. În termeni evolutivi, din 2009, prevalența pentru această perioadă de timp depășește 90%.

În ceea ce privește grupul de tineri, cel mai recent Studiu de învățământ secundar, ESTUDES 2021, de asemenea național, indică faptul că alcoolul continuă să fie cea mai consumată substanță în regiunea Madrid în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. 72% dintre ei au făcut-o la un moment dat; 68,4% în ultimele 12 luni și 50‚5% în ultimele 30 de zile.

Peste 3 milioane de decese pe an în lume

Consumul nociv de alcool, care ocupă locul trei printre principalii factori de risc pentru sănătatea precară din lume, este estimat că provoacă peste 3 milioane de decese în fiecare an, multe dintre ele la o vârstă fragedă. Este legat de peste 200 de boli, inclusiv boli hepatice, cardiovasculare și neuropsihiatrice. Indirect, în cazul mamelor însărcinate, poate provoca daune grave fătului.

Din acest motiv, Direcția Generală de Sănătate Publică reamintește că nu există un nivel sigur de consum și că abținerea este singurul lucru care poate evita efectele nocive ale acestuia. În plus, pe baza dovezilor științifice actuale, niciun profesionist din domeniul sănătății sau instituție nu ar trebui să recomande utilizarea acestuia în nicio circumstanță.

Sursa: Comunitatea Madrid – De Ziua Mondială fără Alcool, Comunitatea Madrid amintește de numărul mare de tulburări și boli cauzate de consumul excesiv.