#Madrid –

Comunitatea Madrid va sărbători din această vineri până pe 25 a XXV-a Săptămâna a Scurtmetrajului, în a cărei secțiune oficială vor concura 15 lucrări care au primit finanțare de la guvernul regional. Aceste titluri vor fi proiectate în cinematografele Verdi -Madrid- și vor concura pentru diferite premii precum Semana del Corto, al cărei câștigător se califică pentru Premiile Goya ale Academiei de Film.

În plus, în regiune vor avea loc diferite evenimente pentru a aduce acest format mai aproape de toate publicurile. Cu acest eveniment, unul dintre cele mai prestigioase desfășurate în Spania, se reafirmă sprijinul și angajamentul față de sectorul audiovizual de către Executivul de la Madrid. De menționat că în această nouă ediție se vor distribui aproape 30.000 de euro în premii.

Ca si in cele precedente, programul Madrid pe scurt recunoaște opt dintre scurtmetraje cu distribuția lor gratuită timp de un an atât la nivel național, cât și internațional. În plus, Telemadrid acordă un premiu I în valoare de 6.000 de euro, precum și patru mențiuni de onoare, fiecare în valoare de 4.000 de euro în plata drepturilor de difuzare către câștigători.

Cu Premiul Publicului, acordat de Școala de Cinematografie și Audiovizual din Comunitatea Madrid (ECAM), câștigătorul va putea folosi facilitățile sale pentru a-și realiza următorul proiect. Gala de livrare va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie, la Círculo de Bellas Artes.

De asemenea, ne vom concentra din nou pe cea de-a șaptea artă pe marele ecran, făcând cunoscute tinere talente internaționale în secțiunea internațională necompetitivă intitulată Cele mai bune scurtmetraje din lume, unde telespectatorii vor putea descoperi o selecție a celor mai premiate piese. Această programare va avea loc în cinematografele Verdi și în Souk din Majadahonda.

Omagiu Luisei Gavasa

Săptămâna Scurtmetrajului va aduce un omagiu actriței Luisa Gavasa, o prestigioasă profesionistă a filmului a cărei carieră este strâns legată de această lume, care a participat la nenumărate scurtmetraje de-a lungul carierei sale. Cu această ocazie, vineri va avea loc o întâlnire la sediul Academiei de Film cu artista și diverși invitați care au fost deosebit de importanți de-a lungul carierei sale.

Anul acesta, concursul va prezenta noutatea creării Forumului de coproducție a filmelor de scurt metraj, un eveniment organizat de Asociația Audiovizualului din Madrid (AMA) în cadrul căruia reprezentanți ai diferitelor companii de producție europene se vor întâlni la Madrid pentru a-și prezenta lucrările și a afla despre producătorii din Madrid.

Acest Forum internațional va avea loc între 23 și 25 noiembrie la Fundația Ortega-Marañon și vor fi prezente companii de producție precum French Origine Films, La Luna Productions, Les Valseurs și Black Boat Pictures, companiile de producție belgiene White Boat Pictures și OZÙ. Productions, Swiss Dok Mobile și portughezul Cola Animation și Sardinha em Lata, printre altele.

Pe de altă parte, vineri, 17 și sâmbătă, 18 vor avea loc o serie de conferințe la Academia de Film unde diverși profesioniști cu experiență recunoscută vor aprofunda în diferite aspecte ale lumii scurtmetrajelor, cu vorbitori ai importanței Silviei Anoro. , director adjunct al Institutului de Științe și Arte Audiovizuale, sau Iván Miñambres, dublu câștigător al Premiilor Goya în ultima ediție.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid ajută la finanțarea a 15 dintre titlurile care concurează în cadrul celei de-a XXV-a Săptămâni a Scurtmetrajului