Cartierul El Olivar va avea două noi spații pentru conviețuirea cartierului, care va consta dintr-o zonă verde pentru sejururi situată la confluența dintre străzile Honduras și Bahamas și o ) spatiu sportiv si recreativ pe terenul situat intre Avenida de los Pasionistas si Calle Honduras. Primarul Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul Miguel Ángel Lezcano, al doilea viceprimar și consilier pentru Urbanism, Alberto Blázquez, și consilierul pentru Mediu, Enrique Nogués, a prezentat ambele proiecte în această dimineață, care vor avea o investiție de peste 1,2 milioane de euro în total. De asemenea, în cadrul conferinței de presă au fost prezenți viceprimarii Diana Díaz del Pozo și María Teresa Obiol, precum și președintele consilier al Sector III, Carlos García. Rodríguez Palacios a asigurat că „Aceste proiecte sunt doar un alt exemplu al angajamentului acestei echipe guvernamentale în integrarea cartierului El Olivar în oraș, cu inițiative care vizează promovarea legăturii sale teritoriale cu cartierul de Espartales care va permite generarea unei mari axe nordice a orașului”.

De asemenea, primarul municipiului Complutense a subliniat că „ Vom continua să oferim toate serviciile necesare pentru a garanta o bună conviețuire în cartierul El Olivar, generând spații de întâlnire intergeneraționale pentru bucuria atât pentru vârstnici, cât și pentru cei mai tineri. De asemenea, urmează să cerem guvernului regional – a subliniat primarul – să doteze această zonă rezidențială cu infrastructuri de competența sa, precum școli publice, centre de sănătate și îmbunătățirea conexiunilor de transport public . )”.

Viceprimarul Miguel Ángel Lezcano a explicat că „De la începutul legislaturii s-a lucrat la îmbunătățirea diferitelor cartiere, cu investiții promovate de Oficiul Horizonte . și acțiune politică concentrată pe vecini. Această echipă guvernamentală nu a încetat să lucreze pentru El Olivar și este încă un exemplu de angajament nu numai față de acest cartier, ci și față de întreg orașul”. Lezcano a reamintit și că “Nu doar că vom promova aceste investiții necesare pentru cartierul El Olivar, dar am lucrat intens și împreună încă de la ultimul mandat, astfel încât că M-119 nu devine o barieră care separă cartierele, ci mai degrabă integrează și favorizează coexistența între El Olivar, noua dezvoltare a Las Sedas și cartierul South. și North Spartals”. Alberto Blázquez, al doilea viceprimar și consilier pentru Urbanism și Mobilitate, a mai subliniat că „ în mandatul trecut, am promovat reorganizarea liniilor de autobuz astfel încât acestea să poată accesa interiorul cartierului El Olivar, favorizând o îmbunătățire a conexiunii. cu restul cartierelor din Alcalá de Henares. În prezent este în construcție și pasarela peste pârâul Camarmilla, pentru a garanta o mai bună legătură pietonală între cartierul El Olivar și împrejurimile CEIP Pablo Neruda și cartierul IVIASA ”. Zona verde nouă pentru sejururi

Sursa: El Olivar va avea o nouă zonă verde și un spațiu de sport și recreere