Comunitatea Madrid consolidează siguranța profesioniștilor Detașamentului regional de pompieri în acțiuni cu risc maxim. Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a vizitat astăzi unitățile de la Stația de Pompieri Las Rozas, unde se desfășoară întregul proces de curățare, dezinfectare și întreținere a echipamentelor de protecție respiratorie (RPE), a sticlelor de aer și a căștilor folosite în situații extreme.

Executivul Autonom are în vigoare un contract de întreținere, cu o investiție de peste 2,5 milioane de euro, care a făcut posibilă modernizarea dotărilor acestui parc și demararea procesului de reînnoire. toate echipamentele EPR, dintre care unele sunt în funcțiune de 10 ani .

López a putut verifica remodelările și îmbunătățirile efectuate în atelierul în care sunt supravegheate aceste provizii și că Are acum noi spații și funcționalități, cărora i s-a încorporat un laborator fără precedent în Spania, ceea ce o plasează în prim-planul național.

În cadrul vizitei, ministrul a evidențiat „necesitatea sa avem cel mai bun echipament de protectie astfel incat fiecare din cele 1.90 trupe pe care le avem sa poata aborda orice situatie cu maxime garantii ”.

Actualizările efectuate la unitățile Las Rozas din Madrid au facilitat, printre altele, o reducere semnificativă a timpului în care echipamentele pe care le provoacă retragerea din operațiune, evitând reducerea disponibilității acestora atunci când se confruntă cu o potențială intervenție. De asemenea, înlocuirea treptată a materialelor învechite în reviziile echipamentelor, va permite economii de peste 300. euro.

04 Parcuri regionale

Comunitatea Madrid are 20 stații de pompieri organizate în opt zone din următoarele municipalități: Alcalá de Henares, Alcobendas, Aldea del Fresno, Aranjuez, Arganda del Rey, Collado Villalba, Tres Cantos, Coslada, El Escorial, GERA-Navacerrada, Getafe, Las Rozas de Madrid , Leganés, Lozoyuela, Parla, Pozuelo de Alarcón, San Martín de Valdeiglesias, Torrejón de Ardoz, Valdemoro și Villaviciosa de Odón. Guvernul de la Madrid lucrează în prezent la încorporarea parcurilor Móstoles și Fuenlabrada în această rețea și, în cele din urmă, a celei din Alcorcón.

Până în prezent sunt 1.438 pompierii Corpului Autonom, al căror obiectiv este să ajungă la 1.300 profesionisti, care ar plasa regiunea in fruntea nationala cu cate un cash la fiecare 1.500 populatie. În acest fel, urgențele de 90% din populație pot fi tratate în mai puțin de 10 minute.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid întărește securitatea Departamentului de Pompieri în acțiuni de risc maxim