#Madrid –

Comunitatea Madrid a deservit 17.306 studenți din ianuarie până în iunie cu diferite tipuri de diplome și diplome de master, instruire online, cursuri de vară, burse și oportunități profesionale din Centrul său de informare și consiliere universitară (CIAU).

Cu această resursă publică gratuită, guvernul regional facilitează accesul elevilor, familiilor și școlilor la ajutor apropiat și individualizat. Anul acesta, până la sfârșitul lunii iunie, s-au răspuns la 7.244 de e-mailuri, 7.328 de întrebări telefonice, 2.568 de întâlniri față în față pentru informații și consiliere și 166 de apeluri video.

În plus, au oferit discuții în 34 de centre educaționale la care au participat 2.600 de madrileni, participând la întâlniri precum Târgul Școlii, Unitour și AULA 2022. CIAU participă personal la sediul său situat la Calle Alcalá, 32 din capitală (luni). până vineri de la 9:00 la 14:00 și 24 de ore pe zi prin intermediul site-ului instituțional www.community.madrid).

De pe acest portal există opțiunea de a solicita o programare atât pentru consultarea audiovizuală, cât și pentru a participa personal. La fel, se oferă cazare unde puteți găsi soluții de locuit precum camere în apartamente comune, închirieri, cu familii, cămine și reședințe universitare, printre altele. Motorul de căutare vă permite să filtrați după zonă sau interval de preț.

Pe de altă parte, Ministerul Educației, Științei și Universităților pune la dispoziția utilizatorilor UNImad, o aplicație care colectează detalii privind diplomele oficiale de licență și master ale Universităților și Centrelor de Învățământ Superior Artistic din regiune. În plus, include descrierea, oportunitățile profesionale, limba sau spațiile în care predau fiecare certificare și care are un calculator de calificare, precum și burse și ajutoare. Acest instrument digital a primit peste 20.000 de descărcări în acest an.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a deservit peste 17.000 de studenți în Centrul său de informare și consiliere universitar