Cu participarea a șapte comunități autonome

Spitalul General Universitario Gregorio Marañón va coordona un proiect, împreună cu echipe multidisciplinare din alte șase Comunități Autonome, pentru a împărtăși protocoale de acțiune într-o manieră omogenă pentru a găsi cauzele autismului într-un mod consensual și eficient în cadrul Naționalului. Sistem de sănătate. Studiul va fi realizat în următorii trei ani și este subvenționat de Ministerul Științei și Inovării.

Mara Parellada, medic asociat al Institutului de Psihiatrie și Sănătate Mintală al Spitalului Gregorio Marañón și coordonator al AMITEA, serviciul de atenție Medicul cuprinzător al Tulburării din Spectrul Autismului din Comunitatea Madrid, este cercetătorul principal al acestui proiect care a început în ianuarie anul trecut.

a€€ În prezent, nu există un consens pentru a cunoaște cauzele această condiție, întrucât nu toate centrele dispun de analizele sau instrumentele necesare pentru a le detecta. Astăzi, chiar și într-un sau 14% ar putea fi cunoscută cauza genetică a acestei tulburări, ceea ce dă, fără o îndoiesc, , multe informații despre aceasta și putem astfel anticipa posibile comorbidități asociate pentru a îmbunătăți îngrijirea medicală a acestor copii, care, în multe cazuri, nu știu să explice ce li se întâmplă și își iau timp pentru a primi asistența medicală. îngrijire de care au nevoie. au nevoie de… ; explică Mara Parellada

Este vorba într-adevăr de a încerca să facem o schimbare de paradigmă în protocoalele de îngrijire, în acest caz în ceea ce priveşte diagnosticul etiologic sau cauzele autismului. A€œ Ideea este să vă alăturați… ;€, punctul Parellada, “ unei serii de echipe din diferite discipline, cum ar fi grupuri de genomica, economia sanatatii, statistica, psihiatri si psihologi, pentru a genera un serie de algoritmi sau tabele de decizie și să efectueze analize bioinformatice și economice foarte puternice, pentru a vedea cu adevărat cum ar putea fi schimbată practica clinică și a unifica criteriileâ( .

Scurtați decalajul dintre cercetarea de bază și practica clinică

Galicia, Murcia, Navarra, Andaluzia, Catalonia, Castilla-La Mancha și Madrid fac parte din acest apel de la Ministerul Cie Știință și Inovare, care își propune să promoveze desfășurarea progresivă a Medicinii Personalizate de Precizie pentru îmbunătățirea personalizării în prevenirea, diagnosticarea, tratarea și reabilitarea bolilor, prin cercetare translațională și aplicarea concretă a cunoștințelor științifico-tehnice.

Sursa : Comunitatea Madrid – Spitalul Gregorio Marañón coordonează un proiect de cercetare pentru a conveni asupra cauzelor, diagnosticului și tratamentului de autism