#Madrid –

Comunitatea Madrid a reciclat anul trecut 237.529 de tone de containere menajere din plastic, metal, brick, hârtie și carton, ceea ce este cu 2,5% mai mult decât în ​​2021. Fiecare cetățean a colaborat prin separarea a 35,6 kilograme de containere în containere și pubele galbene și albastre, în 2022, pentru a face posibilă reciclarea ulterioară a acestora.

Ministrul Mediului, Agriculturii și Internelor, Carlos Novillo, a salutat aceste date – incluse în raportul de activitate al organizației non-profit Ecoembes –, subliniind importanța contribuției pe care madrilenii au adus-o la economia circulară a regiunea.

Astfel, „din ce în ce mai multe ambalaje pot deveni o nouă materie primă pentru a crea, din acestea, alte produse precum textile, mobilier stradal, țevi și containere noi”, a subliniat Novillo.

Pe tip de material, 94.527 de tone trimise spre reciclare în 2021 în Comunitatea Madrid au provenit din materiale plastice, 108.960 au corespuns hârtiei și cartonului, 32.145 tone au fost produse metalice rămase și 1.897, din lemn.

Din total, 217.172 de tone au provenit din containerele pe care cetățenii le-au depozitat în cele 148.062 de containere galbene (sticle și recipiente din plastic, recipiente și brici metalice, tăvi și folii de aluminiu, recipiente din plută sau aerosoli din lemn sau alb) și albastre (hârtie și carton) distribuite. în regiune, precum și pubele colorate instalate în spații cu aflux mare de public, precum parcuri tematice, aeroporturi, stadioane de fotbal, birouri, baruri și restaurante. Cantitatea rămasă a fost recuperată de la uzine pentru fracțiunea de rest (deșeuri nereciclabile), care primește toate tipurile de deșeuri neseparate.

Potrivit datelor oferite în raportul Ecoembes, pe străzile din regiune sunt disponibile 122.589 de containere galbene, ceea ce reprezintă o creștere cu 1.567 de containere față de 2021. În plus, sunt 25.473 de containere albastre și 18.000 de pubele care permit separarea deșeurilor. și situate în spații publice.

Sursa: Comunitatea Madrid – Anul trecut, Comunitatea Madrid a reciclat peste 237.500 de tone de ambalaje de uz casnic