Primăria oraşului Castellón a anunţat demararea proiectului privind construcţia unui spaţiu destinat creării de firme care vor coordona o nouă mişcare de revigorare a economiei oraşului.

Este vorba despre un incubator de întreprinderi, al cărui scop este stimularea firmelor create de tineri. Aşa a explicat primarul Alberto Fabra, în urma întîlnirii cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ, ai patronatului din oraş şi ai altor organizaţii, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre acest proiect destinat firmelor axate pe inovaţie, sustenabilitate, competitivitate, bunăstare socială şi locuri de muncă.

Autorităţile oraşului consideră că noul edificiu este o necesitate şi va fi construit cu material fabricat în oraş, ceramică, ce va fi folosită mai ales pentru faţadă.

Alberto Fabra a subliniat că proiectul prevede construcţia unei clădiri pe o suprafaţă de 4.915 de metri şi va cuprinde 22 de birouri, împărţite pe trei etaje, plus şase hale de 150 de metri patraţi. Potrivit proiectului, vor fi create 500 de noi posturi de muncă, iar construcţia ar putea începe în luna martie a acestui an.