Proiectul de lege privind votul prin corespondenta, un subiect de larg interes pentru românii din întreaga lume, va fi dezbătut marţi, 18 ianuarie, de la ora 21.00 (ora României), la TVR Internaţional, în cadrul programului „Români despre români”, moderat de Marius Dobrescu. Este vorba de dreptul alegătorilor români de a-şi exercita dreptul la vot prin corespondenţă în cazul în care ei au domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Iniţiatorul acestui proiect de lege este Ministerul Afacerilor Externe, motiv pentru care, la TVRi, va veni Teodor Baconschi, ministrul român al Afacerilor Externe. Acesta va răspunde întrebărilor jurnalistului Gabriel Giurgiu, prezent în studioul TVR. De asemenea, doi jurnalişti din străinătate vor intra în legătură telefonică directă cu ministrul: Felix Damian, de la publicaţia Românul din Spania şi Andi Radiu, Gazeta Românească din Italia.

Emisiunea săptămânală Români despre români este transmisă de TVR Internaţional, în direct, în fiecare marţi seara, de la ora 21.00. Timp de aproape o oră, prezentatorul Marius Dobrescu dezbate cele mai importante teme ale momentului pentru românii din diaspora împreună cu invitaţi de marcă şi jurnalişti români din ţară şi din întreaga lume (prin intervenţii telefonice). Este primul proiect în care jurnaliştii de acasă şi cei din străinătate discută despre problemele de actualitate ale românilor şi încearcă, împreună, să găsească eventuale soluţii.