Cetăţenii europeni au posibilitatea să se înscrie, la primărie, în registrul electoral până în data de 31 ianuarie, potrivit unui ordin din data de 13, care prelungeşte perioada de înscrieri. Prin acelaşi ordin, Oficiul Electoral stabileşte data de 25 ianuarie, ca termen limită pentru înscrierea în registrul electoral spaniol pentru cetăţenii care provin din ţările care au semnate acorduri de reciprocitate cu Spania (Bolivia, Cabo Verde, Chile, Columbia, Ecuador, Islanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Paraguay şi Peru). 

Registrul electoral se închide la 1 februarie, iar solicitările de înscriere şi reclamaţiile trebuie prezentate în cursul lunii ianuarie, cu cea mai mare rapiditate„, se precizează în ordinul Oficiului Electoral transmis către primării. Solicitările prezentate după data de 31 ianuarie nu vor fi incluse în registrul electoral pentru alegerile din 22 mai 2011.

Cele mai simple metode de înscriere în registrul electoral sunt completarea unui formular la primărie sau înscrierea pe internet pe https://sede.ine.gob.es pagina web a Institului Naţional de Statistică (este necesar numărul NIE, codul din scrisoarea trimisă de Oficiul Electoral sau certificatul electronic).

Până în luna decembrie 2010, în registrul electoral spaniol erau înscrişi 80 de mii dintre cei 650.000 de români care au dreptul să voteze în Spania la alegerile locale.