Poliţia spaniolă a desfiinţat la Madrid, cel mai mare laborator de cocaină din Europa şi a capturat o cantitate record de droguri, pregătite pentru distribuţie.

Agenţii Poliţiei Naţionale au confiscat 3 tone de cocaină, 33 de tone de produse chimice, 2 milioane de euo, arme şi mai multe maşini de lux şi active financiare în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro într-o operaţiune care a fost iniţiată în 7 decembrie de Unitatea Centrală Antidrog şi Crimă Organizată (UDYCO), după doi ani de investigaţii.

Potrivit ediţiei on-line a cotidianului „El Pais”, care citează surse din cadrul Poliţiei Naţionale, membrii reţelei modificau concentraţia cocainei înainte de a o distribui. Printre arestaţi se numără cetăţeni columbieni şi spanioli, precum şi doi avocaţi şi angajaţii lor de la un bufet din Madrid, aceştia din urmă ocupându-se de întocmirea unor contracte care trebuiau să ascundă beneficiile reţelei de narcotraficanţi sub forma unor plăţi între firme.

Anchetatorii au remarcat nivelul de organizare a securităţii grupului infracţional şi faptul că şefii reţelei aveau o escortă puternică şi comunicau printr-un sistem special. În urma percheziţiilor, din cadrul operaţiunii „Colaps”, au fost descoperite şi 470 de telefoane mobile. Laboratorul se afla în localitatea Villanueva de Perales, în apropiere de Madrid, iar dintre cei 25 de acuzaţi, 20 se află deja în închisoare. Conducerea UDYCO va oferi în curând mai multe detalii despre operaţiune.


{phocagallery view=category|categoryid=1| limitstart=1|limitcount=3|displayname=1|imageshadow=shadow1}