Cosmarul pe care-l traiau 14 romani, „cazati” intr-o hala din localitatea Villamarciel, regiunea Valladolid si pusi sa munceasca pe nimic, a luat sfarsit atunci cand Politia spaniola a fost alertata de unul dintre ei, care a reusit sa fuga si sa faca denuntul.

Cel care a reusit sa scape din mana grupului de „angajatori” si a ajuns la Politia spaniola se afla in conditii jalnice. Era plin de paduchi si de purici si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Barbatul le-a spus politistilor spanioli ca au fost adusi din Romania cu promisiuni false privind obtinerea unui loc de munca, iar la sosire le-au fost confiscate pasapoartele si erau obligati sa munceasca in contul unei „datorii” de 1500 de euro care reprezenta asa-zisul cost al deplasarii in Spania. Cine se opunea regimului era batut de membrii gruparii, care au fost retinuti la scurt timp.

Galerie foto – conditiile in care traiau romanii exploatati

{phocagallery view=category|categoryid=3|imageshadow=shadow1|displayname=0}

In cadrul operatiunii au fost arestati cinci romani, in localitatea Geria din regiunea Valladolid, fiind acuzati ca au exploatat prin munca 14 persoane aduse din Romania. Este vorba despre Claudiu P. de 30 de ani, Mihaita A. C. de 29 si Amor S.,  care se ocupau, potrivit cotidianului El Norte de Castilla, de transportarea muncitorilor pe plantatii. Ceilalti doi aveau si alte sarcini, precum Gelu R. de 51 de ani care se pare ca era cel care pazea si controla hala in care erau tinuti romanii in conditii insalubre, iar Aurel A.M. de 30 de ani era un fel de „contabil” al gruparii pentru ca el se ocupa de banii stransi.

Surprinderea locuitorilor din Villamarciel a fost generala pentru ca se obisnuisera de cativa ani sa vada muncitori romani in regiune, iar primarul n-a