35 de oameni au murit şi peste 130 au fost răniţi în urma unei explozii care s-a produs astăzi în zona de sosire a zborurilor internaţionale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a anunţat agenţia Interfax, citată de Mediafax. Potrivit unei surse din poliţie, explozia a fost provocată de un atentat sinucigaş si sunt cautati 3 suspecţi.

Bilanţul atentatului sinucigaş comis la aeroportul Domodedovo din Moscova a ajuns la 31 de morţi şi 130 de răniţi, a anunţat Ministerul rus al Sănătăţii Publice, citat de RIA Novosti în pagina electronică. Explozia s-a produs în zona de livrare a bagajelor de la terminalul pentru sosirea zborurilor internaţionale.

Atacatorul kamikaze se afla printre persoanele care aşteptau călătorii sosiţi cu zboruri internaţionale. Puterea exploziei echivalează cu cinci kilograme de TNT. A fost declanşată o anchetă pentru comiterea unui atentat, potrivit Parchetului rus.

Metroul şi aeroporturile Şeremetievo şi Vnukovo din Moscova au fost plasate sub supraveghere sporită, în urma exploziei. „Din cauza a ceea ce s-a întâmplat la Domodedovo, măsurile de securitate au fost consolidate pe toate aeroporturile”, a afirmat o sursă din poliţie, citată de Interfax.

Prezenţa poliţiei a fost sporită şi la metroul din Moscova, care a fost în ultimii ani ţinta mai multor atentate sinucigaşe. Ultimul a avut loc în martie 2010 şi s-a soldat cu aproximativ 40 de morţi, mai informeaza Mediafax.ro. „Explozibilul a fost activat în zona sosirilor internaţionale de un terorist kamikaze, potrivit primelor informaţii”, a declarat pentru Interfax o sursă din poliţie. „La 16.32 (15.32, ora României), o explozie s-a produs în sala de sosiri la Domodedovo”, potrivit unui comunicat al comitetului de anchetă. „Sunt mulţi răniţi. Locul este plin de fum”, a afirmat un martor citat de Itar-Tass.