Un șofer de camion, român stabilit în Spania, a fost abordat de autorul atentatului de la Berlin, pe o autostradă din Franța.

Alexandru Gîndea, un român rezident în provincia Girona, le-a povestit jurnaliștilor de la cotidianul spaniol El Mundo cum a fost interpelat de tunisianul Anis Amri în timp ce staționa cu tirul în Franța.

Tunisianul era căutat pentru comiterea atacului terorist de la Berlin, luni, 19 decembrie, când un camion a intrat din plin in mulțime provocând 12 morți.

Miercuri, 21 decembrie, românul era oprit într-o zonă de odihnă de pe autostrada A20 între localitățile Limoges și Brive-la-Gaillarde. În jurul orei 22:45, în timp ce se afla în cabina tirului, Alexandru a fost abordat de un tânăr îmbrăcat bine, care i-a cerut indicații spre Lyon.

La scurt timp după aceea, Alexandru a văzut pe o pagină web două fotografii cu autorul atentatului de la Berlin și și-a dat seama că petrecuse 10 minute cu suspectul căutat de autoritățile germane.

Românul povestește cum s-a străduit să găsească un număr la care să anunțe că tocmai îl văzuse pe autorul atacului terorist de la Berlin, pentru prinderea căruia se oferea o recompensă de 100 de mii de euro.

Autoritățile l-au prins în cele din urmă pe terorist la Milano, după ce a tras asupra unor polițiști care i-au cerut documentele la control.

Tunisianul în vârstă de 24 de ani a murit în urma schimbului de focuri.