Guvernul canadian a anuntat ca vor fi simplificate procedurile de admitere a fortei de munca din strainatate in special pentru meserii traditionale din sectorul constructiilor. 

Ministrul pentru Cetatenie si Imigratie din Canada, Jason Kenney, a anuntat recent ca din data de 2 ianuarie Canada va permite accesul pe piata muncii pentru 3000 de muncitori straini.

Motivul este ca in mai multe regiuni din Canada sunt locuri de munca si este mare nevoie de electricieni, sudori si alti meseriasi in domeniul constructiilor.

Oficialul canadian a anuntat modificari importante privind accesul pe piata muncii in Canada. Jason Kenney a recunoscut intr-o conferinta de presa ca „o indelungata perioada de timp sistemul de imigratie canadian nu a fost deschis muncitorilor din aceste domenii in care este cerere mare de profesionisti. Aceste schimbari trebuiau facute mai demult, iar acum ne vor ajuta sa ne indreptam catre un sistem de imigrare rapid si flexibil care functioneaza pentru economie in Canada„.


Din 2 ianuarie 2013, guvernul canadian le va oferi posibilitatea de a munci celor care detin o oferta de munca in Canada, care cunosc limbi straine, care au experienta de minim doi ani in domeniu si care au „abilitatile si experienta prevazute in Clasificarea Nationala a Meseriilor„.

Guvernul canadian prevede ca pana in 2020 economia va avea nevoie de 320 de mii de muncitori si Canada nu poate acoperi decat pe jumatate aceasta cerere.