Presedintele SUA, Barrack Obama, a anuntat aseara intr-un comunicat televizat ca liderul organizatiei teroriste Al-Qaeda, Osama Bin Laden, a fost omorat in timpul unei operatiuni militare americane.

Bin Laden a fost ucis in cursul unei operatiuni terestre in apropiere de Islamabad, in Pakistan, care a fost pregatita inca din luna august 2010 pe baza unor informatii. Presedintele american a precizat, potrivit BBC News, ca fortele americane au ajuns in custodia corpului celui mai cautat om de pe planeta in ultimii 10 ani. Bin Laden este considerat de administratia prezidentiala a SUA ca fiind creierul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 cand au fost daramate turnurile World Trade Center, provocand moartea a peste 3000 de oameni.

Operatiunea de capturare a celui mai vanat lider terorist s-a derulat in apropierea unei academii militare din Pakistan si in interiorul unei locuinte fortificate care a fost construita in urma cu 10 ani. Atacul fortelor americane s-a derulat timp de 45 de minute cu ajutorul elicopterelor. Potrivit presei internationale, Bin Laden a fost impuscat in cap.

Obama a spus ca aceasta a fost cea mai importanta victorie in lupta impotriva Al-Qaeda si au fost alertate deja toate ambasadele SUA cu privire la posibile atacuri sub forma de represalii din partea gruparii teroriste.In urma anuntului facut de presedintele SUA, in apropierea Casei Albe, mai multi cetateni s-au adunat si au strigat „USA, USA!”.In ceea ce priveste corpul lui Bin Laden, despre care Obama precizase ca ajunsese in mana fortele americane, a fost „ingropat” in mare, dupa cum a precizat un oficial american pentru agentia Associated Press.