Doi tineri din Simat de la Valldigna (Valencia) au decedat în 14 februarie în urma unui tragic accident de circulaţie. De atunci familiile caută să strângă banii necesari pentru repatriere şi fac apel ca români pentru acoperirea cheltuielilor.

Familiile ne-au transmis o scrisoare în care îşi exprimă durerea faţă de tragedia produsă: „Au venit în Spania plini de vise şi speranțe cu dorința de a munci şi  pentru a asigura un viitor mai bun lor şi familiilor lor. Acum au trecut în neființă, la Dumnezeu. Cerul a plâns neîncetat de duminică, 14 februarie, de la amiază, ziuă când li s-au curmat viețile într-un nedrept şi prea tragic accident rutier. Erau împreună în aceeași mașină, cei doi prieteni Alin Nedelea şi Petrică Surugiu. Alin avea 29 de ani, este originar din municipiul Bistrița şi a venit în Simat de la Valldigna, zona Valenciei pentru a-şi lua avânt  în  viaţă  împreună cu soția lui. Acum, ea este însărcinată de șase luni. Poarta în pântece fructul iubirii lor, pe mult prea doritul lor fiu pe care Alin nu a mai avut răgaz să îl cunoască. Destinul le-a curmat fericirea. Au prins rădăcini în aceste locuri, s-au integrat şi s-au făcut iubiţi de oameni prin felul lor de a fi şi de a ajuta. Mama, tatăl şi sora lui sunt distruşi sufleteşte. Petrică avea 37 de ani este din comuna Şuharău, județul Botoșani. Şi-a lăsat fetița de 9 anișori acasă în grija fostei soții, pentru a începe un nou drum aici, la capăt de lume.

Prietenii, vecinii, români sau spanioli, toți sunt alături de ei. Cheltuielile de repatriere vor ajunge pentru amândoi la peste 12 000 de euro. Cu toată bunăvoința rudelor, prietenilor şi vecinilor încă nu s-a putut strânge o asemenea cantitate de bani. De aceea facem apel la toți oamenii  de bine, în măsura posibilităților economice ale fiecăruia, de a ajuta cu o mica donație pentru a putea repatria corpurile neînsuflețite. 

Donațiile în euro se pot face la următoarele conturi: Pentru Alin:  2077- 0168- 11- 1100701881. Pentru Petrică: 2077- 0514- 10- 1600278885. Rămân în urma lor familiile îndurerate. Dumnezeu să-i odihnească în pace!„. Pentru mai multe informaţii referitoare la această situaţie poate fi contactată doamna Adriana Cioran, mediadora socio intercultural (tel: 96 281 0855 – Ajuntament de Simat de la Valldigna).