Românii din Spania și-au arătat solidaritatea față de cei de acasă, care protestează față de corupția clasei politice din țară printr-o serie de manifestații în fața misiunilor diplomatice ale României, de la Madrid, Barcelona și Sevilla.

Rugăciuni pentru morții din clubul Colectiv, în fața Ambasadei

Aproape 100 de persoane s-au adunat, vineri seară, în capitala Spaniei, la o manifestatie convocată prin facebook, de către Federația Asociațiilor Românești din Europa FADERE.
Românii au strigat împotriva tuturor politicienilor și au cerut demisia tuturor parlamentarilor cu lozinci de genul: „Afară cu mafia”, „Morții nu ne lasă, vouă nu vă pasă”, „România e țara mea”, „Împreună pentru România” sau „Vrem spitale, nu catedrale”.

Unul dintre participanți a cântat la vioară în amintirea victimelor de la Colectiv, după care s-a ținut un minut de reculegere și s-au aprins lumânări.
Cel mai emoționant moment al protestului de la Madrid a fost cel în care toți românii s-au așezat în genunchi pe trotuarul din fata Ambasadei ca să se roage pentru tinerii care au murit în Colectiv.

300 de oameni au strigat împotriva corupției la Consulatul din Madrid

Românii din Madrid nu mai vor corupți în politica românească


PROTEST LA MADRID Românii din Madrid vor o nouă politică în România și instaurarea unei democrații reale, fără corupție și fără tragedii produse din cauza lipsei de legalitate. Curtea Consulatului a găzduit și un mic altar pe care au fost aprinse lumânări și au fost lăsate flori în amintirea celor care au murit din cauza incendiului din clubul #Colectiv

Posted by Românul din Spania on Saturday, November 7, 2015


A doua manifestație, organizată la Madrid, a avut loc în fața Consulatului, unde aproximativ 300 de români s-au concentrat în semn de solidaritate cu cei de acasă și cu victimele din Colectiv. Oamenii au aprins lumânări și au depus flori pe un mic altar improvizat în curtea instituției.

Românii din Madrid, prezenți la consulat, au spus că sunt nemultumiti de clasa politică din România și că vor o schimbare totală a sistemului actual care să elimine corupția și să introducă o democrație reală.