#Madrid –

Comunitatea Madrid susține formarea continuă în domeniul culturii vizuale cu Madrid31, un program de conferințe și ateliere cu artiști și creatori precum Alberto García-Alix, Itziar Okariz, María Jerez sau Pedro G. Romero, printre alții. Se va desfășura între lunile septembrie și decembrie, în Sala Alcalá 31 și Círculo de Bellas Artes din capitală.

Coordonat de Pilar Soler Montes, obiectivul său este să completeze acele aspecte care nu sunt incluse în mod specific în programele academice legate de arte și cultura vizuală. Această nouă ediție, sub titlul de Fantasmagorii contemporaneeste un tur care reflectă asupra fantasmagoriei de astăzi, influența, reprezentarea și formele ei în arta contemporană.

Parte a secolului al XIX-lea, pentru a descoperi o serie de povești și experiențe sugestive care permit publicului să reflecteze asupra absenței și umbrei, a corpurilor imateriale și a rezonanței intangibilului ca impuls creativ. Prin conferințe și ateliere, artiștii vor reflecta asupra gândirii poetice în povestea individuală și asupra diversității stilistice a creației contemporane.

Toate activitățile încep cu o conferință deschisă publicului larg, în sala Sala Alcalá 31, și continuă cu un atelier de două zile, în Sala de Gravură a Círculo de Bellas Artes. Acestea se adresează studenților de la Licența Arte Plastice, Istoria Artei și cariere aferente, studenților postuniversitari și doctoranzi, artiștilor, curatorilor, criticilor și oricărei persoane interesate de domeniul creativ.

Ciclul va începe pe 20 septembrie cu conferința Medium, magicieni, umbre și artăcondusă de Pilar Soler, și va continua cu discuții și ateliere ale artistei și interpret Laia Estruch, pe 21 și 22 septembrie.

Creatoarea multidisciplinară Regina de Miguel își va susține conferința și atelierele pe 4, 5 și 6 octombrie, în timp ce Itziar Okariz va face același lucru pe 18, 19 și 20 octombrie. În noiembrie va fi rândul fotografului Alberto García-Alix, pe 2 și 3, și al artistei și coregrafe María Jerez, pe 15, 16 și 17.

Madrid31 se va încheia cu participarea artistului și curatorului Pedro G. Romero, pe 29 și 30 noiembrie și 1 decembrie, și cu editorul, scriitorul și eseistul Servando Rocha, pe 13, 14 și 15 decembrie.

Mai multe informații în: www.comunidad.madrid/cultura/oferta-cultural-ocio/madrid31-2023.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea sprijină formarea continuă a creatorilor artistici prin programul Madrid31