Ieri au fost sărbătorite cea mai mare parte a activităților organizate în cadrul Fiestas de San Juan, care s-au învârtit în jurul aprinderii focului. Anul acesta, ca noutate, Asociația Nașterii Domnului Complutense s-a ocupat de proiectarea micului monument în care puteau fi introduse și apoi arse dorințele.

În plus, și tot în premieră, a avut loc și un spectacol de artificii la rece care a făcut turul parcului Juan de Austria înainte de ardere.

Consilierul -Președintele Districtului V, Alberto González, a participat, însoțit de viceprimarul, María Aranguren, la propunerile muzicale ale grupurilor Alcalá „Desconfitados” și „Del Sol”, precum și ale grupului național „Niños Mutantes”.

Alberto González a fost foarte încântat că a putut „retrăiește festivitățile San Juan pline de activități gratuite, care au servit drept punct de întâlnire în cartier, care au înregistrat o participare excepțională a entităților, asociațiilor și grupurilor, și care au servit la recuperarea unei tradiții foarte dragi locuitorilor Sectorului V și orașului”.

Preambulul Sărbătorilor a fost marcat de Campionatul Calva, sediul municipal Gil de Andrade a găzduit o expoziție de artizanat a Asociației Femeilor Vía Complutense. , parcul Juan de Austria a fost plin de magie, dans de către școlile locale, ateliere pentru copii și multă muzică. Și au fost turnee sportive de calva, șah și baschet 3×3.

Astăzi, vineri 24 în iunie, ca punct culminant al Sărbătorilor, Centrul Regional din Castilla-La Mancha va oferi un spectacol muzical de Grupo Quintería la Centrul pentru Seniori Gil de Andrade.

Sursa: Focul din San Juan, protagonistul Sărbătorilor din Sectorul V, care adună o multitudine de public