Săptămâna aceasta vor începe lucrările de îmbunătățire a mobilității în împrejurimile IES Francisca de Pedraza, în cartierul La Garena. Această acțiune va finaliza îmbunătățirea accesibilității și siguranței rutiere care a început deja pe Avenida Juan Carlos I.

Aceasta este o acțiune care se va desfășura în două faze: săptămâna aceasta va începe prima, renovarea trecerii de pietoni cea mai apropiată de Institut, iar la jumătatea lunii ianuarie restul lucrărilor va continua.

Al doilea viceprimar și consilier pentru Mobilitate, Alberto Blázquez, a declarat că „noi continua să investească în îmbunătățirea mobilității pietonilor și vehiculelor în cartierele Alcalá. În acest caz, este o acțiune importantă în La Garena, în împrejurimile IES Francisca de Pedraza, care va oferi pietonilor mai multă siguranță datorită reformei trecerilor de pietoni, precum și a instalării de elemente precum semnalizare și noi iluminat”

Această investiție, care are un buget de 171.352,30€ și un timp de finalizare estimat de 3 luni, are mai multe acțiuni:

• Îmbunătățirea mobilității și siguranței pietonilor pe Avenida Juan Carlos I prin modificarea a 4 treceri de pietoni: aceasta crește siguranța pietonilor care se varsă pe Avenida Juan Carlos (Avenida de Europa, calle de Francisco Alonso și calle Manuel Iradier). Cu aceste modificări, vizibilitatea pietonului în fața șoferului este îmbunătățită, încorporând semnalizare verticală de tip LED, un proiector de iluminat și un detector de prezență pentru iluminarea pasajului. Trotuarul modificat va fi dotat cu un nou pavaj podotactil în conformitate cu reglementările actuale de accesibilitate.

• Pe prima treaptă a B-dul Europa (lângă IES Francisca Pedraza) mediana va fi modificată pentru a oferi un refugiu de 180 cm până la trecerea de pietoni, lăsând în acest punct o lățime de carosabil de 6, 60 m., urmărindu-se îmbunătățirea vizibilității pietonului în fața șoferului înaintând trotuarul astfel încât acesta să rămână în linie cu banda de parcare.

• Deplasarea și restructurarea stațiilor de autobuz: de-a lungul bulevardului sunt 2 stații de autobuze, câte una pentru fiecare sens de mers. trafic care va fi relocat pentru a fi amplasat pe lângă trecerea de pietoni pentru a facilita mobilitatea și siguranța datorită vizibilității în trecerile de pietoni.

• Extinderea spațiului pietonal în strada Manuel Iradier: a continua cu lucrările efectuate recent în banda de biciclete învechită a străzii Arturo Soria, este re Aceeași operațiune de renovare a pavajului se va desfășura în două tronsoane, pe strada Manuel Iradier și pe strada Jorge Juan.

• Racordarea spațiilor verzi interblocare: spațiile verzi ale zonei interblocare vor fi Se decupează. atunci când se întâlnesc cu drumul pe Calle Jorge Juan, deci va fi creată o trecere de pietoni aliniată cu zona verde astfel încât să existe continuitate pe toată promenada. Pentru executarea acestor trepte se va avansa trotuarul, asigurându-se ca treapta să fie aliniată cu parcarea. Pentru aceasta se va monta un pasaj suprateran asfaltat si dotat cu semnalizare verticala pentru trecerile de pietoni.

Sursa: Încep lucrările de îmbunătățire a mobilității și accesibilității în împrejurimile IES Francisca de Pedraza