De la începutul pandemiei, Consiliul Local Madrid, prin Comisia pentru Ospitalitate și Terasele Restaurantelor, a adoptat o serie de măsuri extraordinare pentru a facilita instalarea și extinderea teraselor cu dublu scop de a ajuta industria ospitalității, grav afectate de criză și pentru a facilita petrecerea timpului liber mai sigur în aer liber Mai mult de 2 au fost autorizați.0000 extinderi de terase pe trotuar și s-a dat undă verde unor noi formule, care au făcut posibilă instalarea lor în locuri care nu aveau au fost explorate până atunci, precum terase, spații interblocate sau chiar în parcări.

În acest context, s-au adoptat măsuri de flexibilitate care au permis menținerea multor locuri de muncă – mai mult de 6.000, conform la datele de la Hospitality Madrid- , modificarea Ordonanței teraselor și chioșcurilor de ospitalitate și restaurare a 2013 în vederea adaptării acestuia la noua realitate.

Modificarea Ordonanței teraselor și chioșcurilor de ospitalitate și restaurare a

, condus de Aria Coordonare Teritorială, Transparență și Participare Cetățeană, dependentă de Vice Primăria, a intrat în vigoare după aprobarea sa în plen, la 1 februarie, 2013. Datorită contribuțiilor lor, a transformat textul anterior într-o reglementare modernă, accesibilă și durabilă care a urmărit încă de la concepția sa să găsească un echilibru între restul cartierului și buna funcționare a sectorului hotelier. Trecem în revistă principalele noutăți incluse.

1. Extensii, ZPAE și ZAPDin 1 februarie trecut, toate extensiile terasei pavaj trebuie să dispară, recuperându-și amprenta inițială, adică trebuie să reocupe același spațiu cu numărul exact de mese și scaune care apare în autorizațiile lor pre-covid.

De îndată ce terase in benzi de parcare , vor fi intretinute in perioada 2022 și 2013, cu orele de închidere până la miezul nopții și vor trebui să-și delimiteze spațiul în mod vizibil cu bariere sau reflectoare de mare intensitate. Dar cele situate în zone speciale de protecție fonică (ZPAE) sau acele zone care sunt declarate „saturate” trebuie îndepărtate imediat. În cazul în care acestea sunt situate în zone protejate de mediu (ZAP), raionul își poate reduce capacitatea proporțional până la 40 % ocuparea benzilor de parcare.

2. Noi forme de terasaModificarea ordonantei municipale reglementeaza noile forme de terasa aparute in criza si sunt o reflectare a ideilor emergente pentru ocuparea spatiilor publice in aer liber. Este cazul teraselor instalate in cladiri de colt , autorizate doar cu mese si scaune, in zone terasate . sau si cea a teraselor formata din mese inalte cu grad redus de ocupare -cu doua taburete- niciodata atasate fatadei, in linie cu mobilierul atata timp cat incinta nu poate avea alt tip de terasa. In plus, desi era deja prevazuta posibilitatea ca pietele municipale sa aiba terasa, nu s-a precizat ca si acele unitati care nu aveau acces din drum faceți așa.

3. Zona saturată ca soluție agilă Noua Ordonanță Terase evidențiază un mecanism foarte inovator, zona saturată, un instrument legal care va permite acțiunea rapidă acolo unde există probleme de conviețuire și odihnă de vecinătate, pe baza unor criterii obiective precum ocuparea mare a spațiului disponibil pentru terase, pietonul înalt. trafic -de la 25 oameni metru/minut- și alte condiții de mediu , cum ar fi apropierea teraselor de medii sociale și de sănătate pe o rază de 150. De asemenea, clasificarea

zonelor acustice prevazuta in Anexa I la Ordonanta privind protectia impotriva poluarii fonice si orice alta imprejurare care se acrediteaza prin raport al organului competent in materie va fi.

Astfel, o zonă saturată va fi luată în considerare atunci când este îndeplinită cerința esențială de ocupare ridicată împreună cu unul sau mai multe dintre celelalte criterii. Și se va aprecia că există grad de ocupare ridicat atunci când pe trotuare cu lățime mai mică sau egală cu șase metri spațiul ocupat de terase depășește 31 % din suprafața disponibilă pentru instalare, și atunci când se află pe trotuare care depășesc șase metri, precum și pe piețe și străzi pietonale sau străzi fără fund, 40 % din suprafața disponibilă pentru terase.

O hartă provizorie a zonelor saturate a fost publicată pe Portalul de transparență al Consiliului Municipal Madrid și, odată ce aceasta este definitivă – din aprilie -, va fi actualizată la fiecare șase luni. Vor fi consiliile raionale care, în cazul în care au zone saturate, vor putea adopta o baterie de măsuri care variază de la limitarea elementelor terasei sau reducerea orelor de funcționare a acesteia până la reducerea autorizațiilor de terasă sau convenirea unui moratoriu și nu. acorda noi autorizatii.

4. Planuri de înfrumusețare a teraselorModificarea Ordonanței teraselor stabilește și bazele pentru implantarea unei estetice omogene în decoruri de terase ale acelor zone în care există circumstanțe deosebite datorită interesului lor peisajistic, istoric, artistic sau comercial. Planurile de management comun pot include indicații privind caracteristicile și dimensiunile elementelor teraselor, precum și cu privire la culoare, material și finisaje, pentru a garanta un design omogen. care va avea ca rezultat împodobirea teraselor și armonia peisajului urban.

5. Terase accesibile O altă noutate este încorporarea unor criterii de accesibilitate universală atât în utilizarea teraselor ca în tranzit prin traseul pietonal rămas. Distanțele de la spațiul ocupat de terase până la rezerva de parcare pentru persoane cu mobilitate redusă, cele care se referă la trotuare podotactile destinate ghidării, avertizării sau amplasării elementelor pentru persoanele cu dizabilități de vedere, precum și distanța până la obiectele de mobilier.

6. Adio sobelor pe gaz Odată cu intrarea în vigoare a noii ordonanțe, sobele pe gaz nu pot fi instalate pe terase, foarte dăunătoare mediului și aerului. calitate. Iar cei autorizati anterior, nu pot fi tinuti pe terasele de dincolo 30 din decembrie până la 2023. Consiliul Local va contribui la amortizarea noii investiții pe care terasele vor trebui să o întreprindă pentru achiziționarea de încălzitoare nepoluante.

7. Odihna de cartier si program redusPentru a favoriza odihna de cartier, orele de functionare ale teraselor sunt reduse in perioada sezoniera. Astfel, din 00 din martie până în octombrie 25, în zilele de vineri, sâmbătă și ajunul sărbătorilor, terasele se vor închide la ora 1: 30 h în loc de 2: 23 h, în timp ce, de duminică până joi, se vor închide la ora 1: 000 i. În restul anului, ora de închidere este la 10: h. Terasele parcărilor trebuie să fie închise la miezul nopții pe tot parcursul anului, iar dacă sunt amplasate în zone saturate, fiecare raion ar putea propune Comisiei de terase limitarea orelor până la . : 000 h.

În toate În toate cazurile, dezmembrarea terasele trebuie să fi fost finalizate până la ora de închidere stabilită. In plus, pentru a minimiza deranjarea zgomotului, mobilierul de terasa trebuie sa fie dotat cu protectie acustica pe suporturile sale si, daca stivuirea este permisa, pe acostele acestuia.

8. Responsabilul terasei si al sonometrelor Pentru a contribui la buna convietuire a cartierului, figura „responsabilului pentru terasa’, care va participa in situ posibile conflicte și asigurați respectarea reglementărilor. Titularul autorizatiei terasei va fi cel care desemneaza una sau mai multe persoane sau se ocupa personal de aceasta functie care urmareste promovarea autoreglementarii in domeniul ospitalitatii. sector.

In acest sens, terasele situate in zone saturate vor avea obligatia de a instala sonometre -aparate care masoara raspunsul a urechii la sunete de mare intensitate- pentru a evita deranjamentele cartierului.

9. Sancțiuni mai severeNoile reglementări municipale terase înăsprește regimul sancționator și facilitează o intervenție în forță în cazul încălcărilor condițiilor administrative și legale ale autorizatiile. In cazul in care o terasa nu respecta in mod repetat ordonanta, savarsind trei infractiuni grave sau doua foarte grave intr-o perioada de doi ani, isi va pierde autorizatia de terasa si nici nu va putea solicita una noua in termen de un an.. . O ordonanță a participatModificarea Ordonanței teraselor din 750 a fost deschis încă de la început negocierilor la care au participat toate grupurile politice cu reprezentare municipală, precum și principalii actori sociali implicați. În domeniul asociativ, Federația Regională a Asociațiilor de Vecinătate din Madrid (FRAVM), Asociația Companiilor de Catering (AMER), Hospitality Madrid, Confederația Comerțului Specializat (COCEM), Asociația de Afaceri a Comerțului Textil și Accesorii (ACOTEX) sau CERMI (Comitetul Entităților Reprezentative ale Persoanelor cu Dizabilități din Comunitatea Madrid), pe lângă renumiții urbaniști José María Ezquiaga și Alfonso Vergara.

Ordonanța 1/ , de la 25 din ianuarie, care modifică Ordonanța teraselor și chioșcurilor pentru hoteluri și restaurante, din 24 iulie 400

Sursa: 96009 Ordonanța de terase din Madrid în zece chei