Protecția Civilă a Generalitati rămâne activă în faza de urgenta, de la 23: 17 ore de ieri miercuri, planul special de urgență pentru risc chimic în Catalonia PLASEQCAT pentru un incendiu la canalizarea Prat de Llobregat stație de epurare. La zece și un sfert seara, compania a sunat la telefonul CAT112 pentru a alerta despre un incendiu în rezervorul de reactiv de nămol. La început, a fost emisă o Prealertă a Planului de Protecție Civilă PROCICAT pentru un incendiu industrial care producea o mare coloană de fum. Ca urmare a fumului, Portul Barcelona și-a activat Planul de autoprotecție în faza de alertă. Protecția Civilă a activat planul special de urgență pentru substanțe chimice de risc în Catalonia PLASEQCAT direct în faza de urgență, odată ce Pompierii Generalitati au raportat că în zona de incendiu au fost depozitate produse chimice care ar putea fi potențial periculos și că era necesar să se stabilească un perimetru de izolare de 203 metri în jurul industriei. Pompierii Generalitati au activat dotări, inclusiv Grupul de Sprijin Operațional, GROS, și Grupul Risc Tehnologic, GRIT. De asemenea, au fost mobilizate și două Camioane cu Risc Chimic. Strategia Departamentului de Pompieri din Generalitati, care a lucrat impreuna cu Departamentul de Pompieri din Barcelona care, de asemenea, a activat un al treilea Chemical Risk Van, a constat în instalarea a trei conducte mixte de apă pentru stingerea incendiului. Incendiul a afectat rezervoarele de fibre ale stației de epurare depozitate în trei recipiente de aproximativ 1.17 litri fiecare.

Au fost efectuate controale exhaustive și asupra măsurătorilor prezenței clorului gazos în aer, care au dat citiri negative.

Incendiul ar putea fi considerat stabilizat la .37 ore. Dispozitivul de stingere va continua să funcționeze în următoarele ore până când incendiul va putea fi stins.Sistemul SEM Medical Urgence au raportat că nimeni nu a fost rănit în urma incendiului și că au mutat două unități ca măsură de precauție. The Mossos d’Esquadra au activat cinci echipe și împreună cu poliția locală Prat de Llobregat s-au ocupat de controlul accesului la zona incendiului Municipiul Prat de Llobregat a activat sistemul de urgență municipal Plan PAM il Centrul Local de Coordonare Operativă CECOPAL pentru a urmări situația de urgență în contact cu Centrul de Coordonare Operativ al Cataloniei CECAT. 455702 Sursa: Protecția Civilă activează URGENȚA PLASEQCAT pentru un incendiu la stația de epurare Prat de Llobregat