În această dimineață a avut loc actul de semnare a reînnoirii acordului de colaborare între Consiliul Local Alcalá de Henares și Cáritas pentru a continua să lucreze la dezvoltarea activităților de îngrijire și sprijin social pentru persoanele aflate în situație de excluziune socială gravă.

Acordul a fost semnat de primarul orașului Alcalá, Javier Rodríguez Palacios, și de Ricardo Ballesteros San José, directorul Cáritas Diocesana de Alcalá. La act au participat viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, consilierul pentru Servicii Sociale, Blanca Ibarra, și alți consilieri ai Corporației.

Acordul, care a fost elaborat de mai mulți ani, a a permis realizarea unei coordonări permanente între Serviciile Sociale, Poliția Locală și Cáritas Alcalá, precum și acțiuni constante de distribuire a alimentelor în parohii și centre pentru persoanele fără adăpost, cum ar fi Adăpostul San Juan Pablo, Centrul de zi San Diego (dependent de Cáritas) și Centrul de îngrijire cuprinzătoare pentru persoanele fără adăpost (situat în vechea clădire de clasă Puerta de Madrid și cu acoperire municipală).

Rodríguez Palacios a declarat că pentru Consiliul Local „este o onoare și un o plăcere să colaborăm cu Cáritas cu un acord pe care l-am crescut cu %, pentru a sprijini persoanele cu vulnerabilități, pentru persoanele care sunt pe stradă și au nevoie de un loc unde să doarmă și să facă curățenie și De asemenea, avem încredere în profesionalismul lor pentru a realiza integrarea ajută-i pe acești oameni și își reconstruiește viața”.

Sursa: Alcalá de Henares își reînnoiește acordul cu Cáritas pentru a avea grijă de cei mai vulnerabili