Comunitatea Madrid a subliniat astăzi valoarea gastronomiei tradiționale ca atracție turistică și a lăudat capacitatea sectorului ospitalității de a modela stilul de viață madrilen și spaniol. Acest lucru a fost exprimat astăzi de ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Marta Rivera de la Cruz, care a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Restaurantelor și Tavernelor Centenare din Madrid, în cadrul vizitei sale la două dintre cele mai emblematice unități: Casa Alberto și Casa Bunicului.

„Tavernele și restaurantele Centenary sunt un reper și din punct de vedere turistic reprezintă ceea ce diferențiază teritoriul nostru de alte destinații”, a comentat consilierul, care a amintit că călătorii de mare valoare. „căută din ce în ce mai mult locuri și experiențe mai autentice care, la fel ca acești localnici, îi ajută să înțeleagă cultura locului pe care îl vizitează.”

De fapt,

restaurante centenare din Madrid, constituie plecate in Asociatie in 2008, au fost declarate spatii culturale si turistice de interes general. La Bodega de la Ardosa, Botín, Café Gijón, Casa Alberto, Casa Ciriaco, Casa Labra, Casa Pedro, La Casa del Abuelo, Lhardy, Malacatín, Posada de la Villa și Taberna Antonio Sánchez sunt martori și scene ale istoriei capitalei. . Unul dintre ele, restaurantul Botín, deschis în 2008, este cel mai vechi restaurant din lume și figurează ca atare în Guinness Book. a recordurilor.

Gastronomia este una dintre atracţiile fundamentale ale ofertei turistice a regiunii. O filozofie care este specificată în revendicare Cel mai bun stil de viață din lume cu care Executivul regional încearcă să atragă piaţa internaţională. În acest sens, dezvoltă proiecte promoționale care au ca protagonistă oferta excelentă a regiunii în această materie, precum și crearea de produse turistice legate de promovarea alimentelor locale în diferite municipalități și sprijinirea Rutelor Vinului din Madrid. printre altele.

Mai multe informații despre restaurantele centenare ale Comunității Madrid la: https : //www.comunidad.madrid/cultura/gastronomia/restaurantes-centenarios

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid evidențiază valoarea gastronomiei tradiționale ca atracție turistică2008