#Madrid –

Comunitatea Madrid a condus crearea de companii în septembrie cu o creștere de 5,9% față de luna precedentă și un total de 1.519 companii noi. În Spania, revenirea a fost de doar 1,9%, cu patru puncte mai mică. Catalonia este mult în urmă, cu 343 mai puține decât cele înregistrate la Madrid în luna septembrie. În acest fel, mai mult de una din cinci companii noi înființate în țară (22,6%) au ales regiunea pentru a-și începe activitatea.

Datele făcute publice astăzi de Institutul Național de Statistică (INE) indică, de asemenea, că capitalul subscris al acestor firme din Comunitatea Madrid ajunge la 105,2 milioane de euro, de asemenea, cea mai mare cifră dintre toate comunitățile autonome.

În plus, în perioada ianuarie-septembrie 2023 au fost înființate 18.602 de entități, 22,5% din total, conducând astfel și cifra acumulată a anului. Urmează Catalonia cu aproximativ 3.000 mai puține decât Madrid. Comparând aceste cifre cu aceeași perioadă din 2022, creșterea în regiune a fost de 8%.

Pe de altă parte, valorificarea primelor nouă luni ale anului se ridică la 897,8 milioane de euro în Comunitatea Madrid, 19,1% din totalul statului. În acest fel, în acest an au fost create 68 de afaceri în fiecare zi în regiune, cu un capital subscris de 48.265,1 euro în medie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid conduce la crearea de companii după ce a crescut cu 5,9% în septembrie, în timp ce media pentru Spania a scăzut cu 2%