Comunitatea Madrid a solicitat reuniunea Conferinței Sectorul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență pentru ca guvernul central să informeze Comunitățile Autonome despre deficiențele în gestionarea fondurilor Mecanismului de Recuperare și Reziliență (MRR). Executivul regional susține că știe de ce instrumentul informatic de monitorizare a gestionării ajutoarelor, cunoscut sub numele de Cafea, nu este încă operațional, precum și execuția scăzută a PERTE care lasă marile companii în afara apelurilor, printre alte aspecte.

Acest lucru a fost susținut de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă din Comunitatea Madrid, Javier Fernández -Lasquetty, în cadrul participării sale la un mic dejun informativ organizat de agenția de presă Europa Press Madrid, unde a amintit că acest organism de coordonare între Ministerul Finanțelor și Comunitățile Autonome nu s-a întrunit din luna august a anului trecut.

În c În ceea ce privește sistemul Cafea, consilierul a amintit că Ministerul a anunțat că va fi funcțional la sfârșitul lunii 2021 si nu s-a implinit. A€œ Ni s-a spus în urmă cu câteva săptămâni că este deja disponibil, dar apoi am constatat că este doar pentru anumite zone, așa că a fost El ne-a cerut încă o dată să ne monitorizăm managementul prin tabele Excel. Nu au reușit să pună în funcțiune acest instrument atât de necesar în aproape doi ani… ;œ, a raportat.

Fernández-Lasquetty a cerut și explicații despre execuția scăzută a PERTE și a dat ca exemplu pe cea care vizează sectorul auto, în special vehiculul electric sector. care â([ a fost marele pariu al Guvernului, dar este și marele eșec al lui” ; și ți-ai amintit că ai avut un buget mai mare de 4. milioane, din care 3.000 au fost apeluri publice, â[€ și doar unul 156 a fost rezolvat ,5%, lăsând deoparte multe companiile mari din sector, care nu au dorit să urmeze liniile directoare ale lui Sánchezâ.A

Madrid a executat deja mai mult de 90% din fonduri

Ministrul Fernández-Lasquetty a subliniat că guvernul de la Madrid este â€Z mult mai agilâ în gestionarea fondurilor MRR, din care 1.156 au fost deja au primit euro și au fost alocați 157, care reprezintă 40% din suma stabilită de stat pentru regiunea din 2022.

În acest sens, ați indicat că â&# 128;€ gestionarea fondurilor europene înfățișează încă o dată două modele de management în Spania: cel al Comunității Madrid, unde există eficiență, transparență , și atenție la nevoile locuitorilor din Madrid; și cel al guvernului central, cu incapacitatea de a gestiona și de a răspunde exclusiv nevoii lui Pedro Sánchez și a agendei sale intervenționiste.” ;œ .

Comunitatea va recurge la Taxa de Solidaritate

În materie fiscală, șeful Economiei a reamintit că Comunitatea de Madrid urmează să depună un recurs la Curtea Constituțională cu privire la taxa de solidaritate pe care guvernul Spaniei vrea să o impună și a clasificat-o drept impozit pe avere bis care copiaza structura impozitului care exista deja si a carui gestiune este cedata Comunitatilor Autonome . A€œ Înlocuiește puterile noastre în materie fiscală și nu vom fi de acord cu aceasta. ;, a subliniat el.

În opinia sa, reprezintă un atac special împotriva Madridului regiune â& #156;€ cine l-a subvenționat de când 2008, iar acum Pedro Sánchez intenționează să-i forțeze pe contribuabilii noștri să o plătească pentru că nu suportă că este scutit aici și lucrurile merg atât de bineâ€. A€œ Vom apăra cele mai recente reduceri de taxe cu toate instrumentele pe care le avem la dispoziție 18 ani care au generat economii mai mari de 17.000 de către contribuabil 157;œ , a fost subliniat.

âZ[Impozitul pe avere bis pedepsește economiile și investiții și va afecta negativ crearea de companii și creșterea economicăâ[ œ, a adăugat el. Conform calculelor Comunităţii Madrid, până la 5 nu ar fi admise. milioane de euro, “ care nu a putut fi utilizat pentru finanțarea serviciilor publice . La aceasta, ar trebui să adăugăm partea care nu se vede, adică toți investitorii care nu vor veni… ;, s-a terminat Consilierul.