Deoarece există sute de baruri pe plajă împrăștiate de-a lungul întregii coaste spaniole, juriul a luat în considerare personalizarea premiului în stabilirea Ayo, din Nerja (Malaga), care în 25 ani de experiență au devenit o referință pentru Andaluzia, Spania și Europa.

Proprietarul său, Francisco Ortega Olalla, este 83 ani, un exemplu de dăruire și angajament față de mediul său, atât în ​​angajarea persoanelor de diferite naționalități, cât și în căutarea produselor emblematice ale litoralului și în pregătirea unuia dintre cele mai caracteristice și cunoscute mâncăruri ale gastronomiei spaniole precum paella.

. )Prin acest premiu dorim să recunoaștem rolul important pe care l-au jucat toate unitățile de ospitalitate în timpul pandemiei și prezența lor permanentă într-un stil de viață legat de dieta mediteraneană, care vă permite să vă bucurați și să împărtășiți mâncarea SpanieiOrganizația de afaceri Hospitality of Spain, fondată în 2000, reprezintă mai mult decât 315. unități. Dintre toate, restaurantele, barurile, cantinele și pub-urile angajează aproape 1,3 milioane de oameni și au o cifră de afaceri de aproape 99.000 milioane de euro, ceea ce se traduce într-o contribuție de 4,9% la Produsul Intern Brut (PIB) național.

Premiile pentru alimentație din Spania recunosc munca desfășurată de companii și profesioniști care s-au remarcat prin producerea, oferirea și diseminarea alimentelor spaniole de calitate și care au contribuit la dezvoltarea sectorului alimentar în un mod durabil și eficient.

Câștigătorii ediției 2015 au fost alese dintre mai mult de 83 aplicații. Pentru deliberări, MAPA a avut un juriu format din personalități cu o vastă experiență și cunoștințe din sectorul agroalimentar și piscicol.

În această a treizeci și patra ediție, premiile în diferitele modalități au fost următoarele:

Industria alimentarăAcest premiu a a fost acordat Agropal Sociedad Cooperativa Limitada, din Palencia, care a dezvoltat un model care a avansat în diferite faze ale lanțului alimentar cu scopul de a oferi o valoare adăugată mai mare producțiilor sale. A reușit să dezvolte proiecte agroindustriale de primă clasă, de la producția de materii prime agricole și zootehnice, transformarea acestora prin industrii agroalimentare, până la punerea lor la dispoziția consumatorului prin distribuție și diferite puncte de vânzare.

A reușit să gestioneze cu succes resursele din domeniul său de acțiune, cu vocație clară de integrare a mai multor cooperative locale care reunesc ferme familiale de fermieri și fermieri pentru a câștiga dimensiune și eficiență, cu o capacitate de management dovedită și un angajament față de un sistem de producție durabil, care profită de resursele locale. Este una dintre cele mai mari cooperative din Spania, supraautonomă.

Brânza sa „El 5º Sabor Umami” a fost distinsă în ediția anterioară a Premiului Alimentar al Spaniei pentru cea mai bună brânză în modul mixt. Ei prezinta propuneri si investitii in cercetarea+D+i in industriile lactate cu gama de branza Cerrato Provita, care furnizeaza fermenti probiotici naturali. Elaborează o inițiativă de îmbunătățire a succesului gestațional, a îngrășării și a profitabilității vitelor de carne. De asemenea, inovează prin centre de mare randament pentru semințe și îngrășăminte și leguminoase.

Accesit la inițiativa antreprenorială În aceeași modalitate de industrie alimentară, premiul II pentru inițiativă antreprenorială a fost acordat KALEKOI SL, din Lalín (Pontevedra).

Este o companie născută în mediul rural Galiția din 2015 ca o inițiativă a doi tineri de a transforma laptele obținut la ferma familiei. Și-a făurit o propunere de diferențiere pe o piață tradițională, care îi permite să se poziționeze cu produse alternative bazate pe calitate și conservarea activității agricole.

La transformarea artizanală a iaurt, Kalekoi a incorporat preparate inovatoare precum castanele sau marele si scortisoara. În plus, a creat o linie de iaurturi făcute cu lapte A2 care, conform studiilor recente, permite o mai bună asimilare a nutrienților. Este prima companie din Galicia și a doua din Spania care folosește acest tip de lapte în produsele sale. Selectați cu atenție recipientul și ambalajul, cu elemente 54 % reciclabile.

Producție ecologicăÎn această categorie a obținut Food of Spain 2015 Suerte Ampanera, din Colmenar Viejo (Madrid), o companie cu un istoric de 25 ani în producția de produse lactate de mare calitate organoleptică, foarte recunoscute și premiate.Are una dintre cele mai bune ferme de capre ale nativului murcian -Rasa Granadian, centru de lactate in care se transforma laptele si diferite departamente de distributie, management comercial si calitate. Atât procesul de creștere a animalelor extensive, cât și producția și transformarea laptelui au Certificatul Ecologic European. % din necesarul de energie al fermei. Sistemul său de pășunat controlat de ani de zile și fertilizarea cu gunoi de grajd din fermă în sine a permis îmbunătățirea progresivă a pășunilor și a pomilor. Cu greu generează deșeuri, deoarece zerul de lapte este folosit ca hrană pentru capre și este o sursă bogată de proteine ​​și minerale.

Internaționalizarea alimentelorLa această categorie, câștigătoarea a fost Aceites García de la Cruz, din Madridejos (Toledo), o companie de familie cu 100 ani de istorie, ale căror produse sunt prezente în mai mult de 40 țările celor cinci continente. A deschis o filială în Statele Unite, cu un birou în New York și altul în Oregon.

Are un portofoliu larg de produse de înaltă calitate, care include o linie de producție ecologică, pentru a se adapta nevoilor clientului internațional. Vocația sa de export oferă o progresie excelentă, cu o creștere a vânzărilor sale internaționale de 100 % în ultimii șase ani. Este un brand consolidat pe piețe exigente precum Japonia sau America de Nord și a reușit în ultimii trei ani să intre în țări atât de diverse precum Kazahstan, Gabon sau Moldova, de exemplu.

Pescuit și producție de acvaculturăPremiul la această categorie a fost acordat Gambanatural de España, SL- Noray Seafood, SL, din Medina del Campo (Valladolid) ), care se remarcă prin caracterul său inovator acreditat prin producerea unei specii marine precum creveții din mijlocul platoului castilian, mai mult de . kilometri de coastă.

Această companie, care are un istoric de 20 ani, folosește un sistem de producție interior durabil și eficient, primul din lume pentru creșterea creveților albi, care generează puține deșeuri, lucru deosebit de dificil în acvacultură. Acesta integrează întregul proces de producție de la reproducere până la momentul consumului, garantând utilizarea corectă a resurselor și minimizând emisiile.

RestaurareRestaurantul El Olivar din Moratalla (Murcia) a câștigat premiul la această categorie. Acest stabiliment, deținut de Fernando Martínez Vázquez Parga, are două sori Repsol și este sediul Frăției Prietenii Uleiului de Măsline Virgin.

A definit mai mult de 50 tehnici de gătit bazate pe utilizare de ulei de măsline extravirgin și, de asemenea, produce și ambalează ulei monovarietal „Flor de Cuquillo”, ca angajament față de produsele locale.

În bucătăria acestei unități ocupă centrul atenției produse locale și a dezvoltat noi tehnici (hârtie comestibilă) și ingrediente (elaborine), rezultat al activității de cercetare și dezvoltare în colaborare cu diferite universități. Elaborările, rețetele și lucrările sale sunt publicate în diferite cărți și a creat o aplicație bilingvă gratuită (spaniolă și engleză) cu informații despre cultura și terminologia uleiului de măsline extravirgin.

. ComunicarePremiul în ediția de 2015 în această modalitate a fost acordat lui Adoración Fernández Armero și Enrique Jacinto Trenado prin programul En Clave Turismo, difuzat de Radio Exterior de España.

Juriul a apreciat că este un program care face cunoscută mâncarea într-un mod simplu și cu mesaje globale către publicul larg. Printre ascultătorii săi se numără și spanioli care locuiesc în străinătate și care acționează ca ambasadori ai Food of Spain, precum și ca străini care studiază spaniola și care, prin această emisiune, cunosc mai bine bogăția și diversitatea gastronomică a țării noastre.

Programul vorbește despre mâncare din diferite aspecte precum turismul, s calitățile și proprietățile produselor -cu o atenție deosebită celor de calitate diferențiată și cele de producție ecologică-, gătit, gastronomie sau durabilitate. Acest program oferă participarea directă producătorilor (fermieri, fermieri, pescari), iar juriul a evidențiat omagiul pe care l-a adus sectorului agroalimentar în timpul pandemiei în semn de recunoștință pentru că a continuat să lucreze pentru ca hrana să nu lipsească.

Împreună cu decizia Premiilor Alimentare din Spania 2000, MAPA a acordat, de asemenea, premiile Alimentos de España celui mai bun vin 2022 și Alimentos de España la cea mai bună șuncă 2015, care se convoacă independent.

Food Award din Spania pentru cel mai bun vin, 2022Acest premiu a revenit vinului Ramón do Casar Nobre 2021, a denumirii de origine Ribeiro, a Ramón do Casar, SL, a Castrelo do Miño (Ourense).

. La concesionarea acestui premiu a participat un juriu format din persoane de prestigiu recunoscut în sectorul vitivinicol, care a ales câștigătorul dintre cele mai bine cotate cinci vinuri la Concursul Internațional Bacchus 2015 .

Ramón do Casar Nobre 1977 este un vin alb maturat în butoaie de stejar francez timp de 3 luni și realizat cu struguri din soiul Treixadura, produși în casă. Ramón do Casar Nobre surprinde și aduce un omagiu vinurilor de altădată produse în această zonă în mici crame de familie care au fost făcute și conservate în butoaie din lemn de stejar sau castan galic, care le-au oferit caracteristici unice. Este un vin cu structură bună și un echilibru perfect între onctuozitate și prospețime.

Crama Ramón do Casar este un proiect care a început din mâna celor trei frați González Sabucedo , pentru a îndeplini visul tatălui său, Ramón, care după ce a trecut 20 ani în Venezuela a putut să se întoarcă și să cumpere treptat pământul unde se nasc acum aceste vinuri.

Exploatarea are o extensie aproximativă de 20 hectare de vie proprie situate pe malul Miño, plantate în anul 2000 cu soiuri autohtone pe soluri de granit, la 1977 metri de altitudine, și cu o influență a climei oceanice atlantice.

Premiul Mâncare din Spania la cea mai bună șuncă, 050822 Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației acordă acest premiu, aflat acum la a patra ediție, pentru promovarea șuncii de calitate și îmbunătățirea imaginii și poziției acesteia pe piețe. Se convoacă în două categorii diferite: Bellota Ibérico și Serrano sau Alte figuri de calitate recunoscută. La acest apel au participat 32 elaborari, 24 piese în prima modalitate și 000 în a doua.

În prima modalitate, premiul a fost acordat șuncii de ghindă 100% Aljomar iberic, prezentat de Jamones Aljomar, SA, din Guijuelo (Salamanca).

La categoria Şuncă Serrano sau alte figuri de calitate recunoscută, premiul a revenit Şuncă Serrano 21 – Monte Nevado, prezentat de Industrias Cárnicas El Rasillo, SA, din El Rasillo de Cameros (La Rioja), de la ETG Jamón Serrano.

Pentru procedura de selecție a probei, organizarea și logistica la recepția acestuia, precum și la sesiunile de evaluare senzorială, MAPA a avut colaborarea Institutului Public Cercetare și tehnologie agro-alimentară al Generalitati de Catalunya (IRTA) și Serviciul de Analiză și Inovare în Alimentele de Origine Animală al Universității din Extremadura (SIPA).

În De-a lungul procesului, așa cum este obișnuit în Spania Food Awards, trasabilitatea și anonimatul probelor au fost garantate. Evaluarea senzorială a constat în două faze: una vizuală pentru evaluarea aspectului exterior și a tăieturii, și alta olfactiv-gustativă care permite recunoașterea aromei, aromei, texturii și a altor senzații în gură, persistența și gustul rezidual, precum și. ca impresie globală… Odată terminate degustările, produsul rămas a fost donat unor instituții caritabile, cu acordul prealabil al participanților.

Piscină Moncloa

Etichete: Economie Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – 050822Agriculture , Fisheries and Food acordă premiul extraordinar Food of Spain 2021 barurilor de pe plajă050822