Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma) a informat Ryanair, Aena, Enaire și sindicatele convocante, USO-STA și Sitcpla, serviciile minime corespunzătoare apelului de grevă pentru personalul de cabină (TCP) pentru următoarele luni, din 8 august, 2022 până pe 7 ianuarie, 2023, ambele inclusiv, în care zilele de grevă se vor desfășura săptămânal de luni până joi.

Aceste servicii esențiale sunt menite să concilieze interesul general al cetățenilor și în special nevoile lor de mobilitate, cu dreptul la grevă al acestui grup de muncitori. Rezoluția serviciilor minime a fost publicată și pe site-ul Ministerului.

Ryanair este compania care transportă cei mai mulți pasageri pe piața spaniolă, cu o ofertă care a depășit rutele 650 din Spania în 650. Conform informațiilor furnizate de compania însăși, în jur de 1.600 lucrătorii alcătuiesc grupul care desfășoară activități ca Cabin Crew (TCP) în bazele pe care compania le are în Spania.Serviciile minime decretate sunt cele care rezultă să se aplice următoarele criterii pentru serviciile de transport aerian în comun operate de compania aeriană Ryanair (cu echipaj de cabină aparținând companiilor Ryanair, Crewlink și Workforce), cu origine sau destinație pe aeroporturile din Madrid, Malaga, Barcelona, ​​Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela și Ibiza:

Următoarele procente, aproximative pentru exces, din serviciile de companie aeriană pentru fiecare rută internă către sau dinspre teritorii non-peninsulare, pentru fiecare dintre aeroporturile indicate. Având în vedere perioada lungă de grevă, procentele sunt stabilite pentru fiecare lună și pentru perioada de Crăciun

Următoarele procente, aproximate prin exces, ale serviciilor companiei aeriene pentru fiecare rută cu orașe continentale spaniole și străine, al căror mijloc alternativ de transport public înseamnă o rută cu un timp de călătorie egal sau mai mare de cinci ore, pentru fiecare dintre aeroporturile indicate. Având în vedere perioada lungă de grevă, procentele sunt stabilite pentru fiecare lună și pentru perioada de Crăciun

Următoarele procente, aproximative prin exces, ale serviciilor companiei aeriene pentru fiecare rută cu orașe spaniole peninsulare al căror mijloc alternativ de transport public înseamnă o călătorie cu o durată de călătorie mai mică de cinci ore, pentru aeroportul indicat:

Pentru restul aeroporturilor, in cazul inregistrarii zborurilor de acest tip, aceeasi protectie ca si pentru cazul corespunzator din Barcelona.

Acele operațiuni tehnice de poziționare și altele precum situația echipajelor necesare pentru efectuarea eficientă a transportului aerian servicii considerate esentiale, cele operate in perioadele dintre zilele de greva si po steriores până la sfârșitul acesteia.Acele zboruri a căror oră programată de plecare a fost anterioară începerii grevei și a căror sosire programată are loc în grevă perioada. Lucrătorii chemați legal la grevă vor fi considerați acei lucrători cărora li se desemnează ca bază permanentă unul dintre centrele de muncă în care este chemată greva, indiferent de locul în care își petrec noaptea în zilele de convocare a grevei.

În ceea ce privește lista zborurilor afectate de aceste servicii minime, este de competența companiei aeriene Ryanair să stabilească zborurile supuse procentelor de rezoluție a serviciilor minime care au fost descrise mai sus, pentru care trebuie să adopte măsurile necesare pentru a garanta că acestea sunt furnizate, salvând în același timp siguranța tuturor operațiunilor.

. ) Avionul companiei Ryanair | Fotografie: EFE (EFE)

Sursa: Guvernul Spaniei – Transport, Mobility and Urban Agenda stabilește serviciile minime pentru greva Ryanair Cabin Crew2023