Madridul vibrează cu putere în aceste ultime momente ale votului care se derulează acum la Copenhaga pentru desemnarea gazdei Jocurilor Olimpice din 2016. După ce Chicago a căzut primul de pe lista oraşelor candidate, toată lumea a răsuflat uşurată şi surprinderea a fost generală. Nimeni nu se aştepta ca Chicago să fie votată de atât de puţini membri ai Comitetului Olimpic Internaţional, mai ales că SUA au făcut un lobby foarte puternic, aducându-l până şi pe Barack Obama ca membru al delegaţiei candidaturii oraşului Chicago.

În a doua rundă de votare, Tokio a fost eliminat, fiind oraşul care a cules cele mai puţine voturi. Acum bătălia finală se dă între Madrid şi Rio de Janeiro, iar pronosticurile sunt foarte greu de făcut. Madrid este un oraş mult mai modern, mai sigur şi mai pregătit pentru organizarea Jocurilor, dar Rio are în avantaj faptul că de mai bine de 50 de ani gazdele JO nu se repetă consecutiv pe acelaşi continent, aceasta fiind una dintre legile nescrise ale candidaturilor, dar şi faptul că până acum, nici un oraş din America de Sud nu a organizat vreo ediţie a JO.

Peste puţin timp se va iniţia faza finală a votului şi madrilenii stau cu sufletul la gură în aşteptarea unei veşti bune, la fel cum aşteaptă desigur şi cei 200 de mii de români care trăiesc la Madrid.