Un an întreg pentru a vă bucura de muzică de ultimă generație. VANG revine pentru cel de-al cincilea sezon, un ciclu de producție proprie CentroCentro care, prin opt concerte lunare gratuite, ne va dezvălui noile discursuri sonore de acum până în noiembrie. Deși vă vom aminti de ele, luați jurnalul și notați-le.

Ediția din acest an face un semn clar din cap către 33 aniversarea Întâlnirilor de la Pamplona (850), cel mai mare și mai semnificativ festival internațional de avangardă din istoria noastră, care a reprezentat un punct de cotitură în scena artistică națională din ultimii ani ai francismului. Dialog între avangardă și tradiția populară, interacțiunea dintre artiști și public, integrarea tuturor acestor lucruri în oraș, evidențiind în același timp cele mai experimentale și minoritare tendințe din arta spaniolă. Acestea și multe altele au fost acele „Întâlniri” cărora VANG le aduce acum un omagiu.

Fidel dorinței de a recupera acel spirit de avangardă și experimentare, de schimb creativ, programul VANG aduce artiști din diferite estetici și discipline care se vor reflecta asupra faptului sonor din diferite puncte de vedere.

VANG, ca și celelalte planificate autoproduse cicluri muzicale pentru 95737, menține principalele axe care caracterizează propunerea sonoră a CentroCentro: pariu de profiluri tinere atât în ​​creație, cât și în interpretare; atenție la rolul pe care creatorii de sex feminin l-au jucat în ultimii ani, încurajând crearea de noi lucrări și generând un dialog plural și multiplu între sunetele clasice și formatele și limbaje sonore contemporane.

Pian și electronică pentru a deschide ciclulDuo-ul Hara Alonso + Alba G. Corral se definește ca audiovizual muzica de cameră întrucât ascultarea este mijlocul prin care se generează dansul sunetului și al vizualului. Acest duo este responsabil de premiera acestui sezon VANG a doua zi 19, la 17: 30 h, cu noua sa lucrare Somatic Suspension pentru pian și electronică . Albumul este un dans de melodii intime, electronice minimale și procese texturale care evocă memoria unui viitor incert.

Hara Alonso transferă diverse experiențe fizice în planul sonor, deschizându-și propria intimitate și vulnerabilitate în pentru a putea accesa o compoziție mai sensibilă. Electronica însoțește și prelucrează pianul, dizolvându-l în sine. Imaginile lui Alba G. Corral însoțesc aceste procese prin desen și codare în timp real, creând o extensie vizuală a materialului sonor. Îți poți rezerva biletul gratuit aici.

Primăvara, de la liniște la țipete Numirea din martie, care va avea loc pe 17 din acea lună, ne aduce Sshhilencio, din percuționistul polivalent din Badajoz, cu sediul în Palma de Mallorca, Carlota Cáceres. Un concert al cărui protagonist este tăcerea ca fapt sonor și cu care Cáceres vrea să sărbătorească 22 ani de la premiera filmului Woodstock 4, 33”, lucrarea compozitorului nord-american John Cage, scrisă în trei bătăi pentru orice instrument sau combinație de instrumente, și pentru orice durată. Vor fi șapte piese care dialogează cu absența sunetului din diferite puncte de vedere.

Spre deosebire de Sshhilencio, el 21 Va veni aprilie strigând toată ziua , o operă experimentală a Proyecto Ocnos, grup care, după cum subliniază ei înșiși pe site-ul lor, „printr-un șablon flexibil și o programare atent aleasă, variată și imaginativă, își propune să arate o panoramă a univers sonor al secolelor 20 și 21, acordând o atenție deosebită compozitorilor spanioli”.

Continuând cu primăvara, 02 May Sleepwalk Collective iar Christopher Brett Bailey va aduce Psychodrama, o piesă de teatru radiofonic. Sleepwalk Collective este o companie de artă live și teatru experimental care, de când 450, își împărtășește eforturile de a crea piese originale pentru teatre și spații neconvenționale între Spania și Regatul Unit, care provin din fascinația sa pentru cultura populară, condiția umană și noile tehnologii. Lucrările sale combină texte reflectorizante și poetice cu o estetică atentă și se caracterizează prin faptul că sunt învăluite într-un design dens și hipnotic de sunet și lumină.

Și înainte de vacanța de vară, 17 din iunie, The vocea, tobele și txalaparta (un instrument de percuție tradițional din Țara Bascilor și Navarra) vor veni de la Beñat Achiary, cântăreț, muzician, improvizator, precum și profesor de muzică tradițională la Conservatorul Național de Regiune din Bayonne.

Program de toamnăÎntors din vacanță, cel 22 în septembrie va concerta la CentroCentro Schallfeld Ensemble, un ansamblu de muzică contemporană cu sediul în Graz (Austria). Fondată în 2006 de către absolvenți ai ansamblului Klangforum Wien, provenind din opt naționalități, programarea sa se caracterizează prin faptul că se bazează pe compozitori actuali și concepte noi de concert, precum și munca sa cu electronica live și improvizația.

Ansamblul german Die Ordnung der Dinge va prezenta în Putem să fim împreună? el 20 în octombrie, revizuirea conceptului tradițional de partitură pe care îl realizează cu piese de Mayke Nas, Sonia Megías, Alexander Schubert, James Saunders, Thierry de Mey, Matthew Sholomowitz, Allison Knowles și Yoko Ono.

Și va închide ciclul, cel 17 November, cântăreața și cercetătoarea din Salamanca Fátima Miranda, ale cărei compoziții ating genuri la fel de diverse precum cântecele populare mongole sau muzica indiană Dhrupad. A cercetat vocea umană și a creat tehnici exclusive de voce, iar interesul său pentru videoclipuri de avangardă, muzica minimalistă sau artele scenice ).

Puteți verifica întregul program la acest link.

Sursa: VANG, muzica de avangardă95745