Comunitatea Madrid a primit între lunile noiembrie și februarie 17.100 solicitări de la persoane fizice și companii pentru instalare panouri fotovoltaice pentru autoconsum, stocare energie si sisteme termice regenerabile. Așa a explicat astăzi ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, în cadrul vizitei efectuate la compania BTESA cu ocazia Zilei Mondiale a Energiei, sărbătorită ieri. „Pot spune că recepția este excelentă, deoarece cererile însumează o sumă de 56,6 milioane de euro, adică 65% din 87 milioane de euro alocate acestui articol până în decembrie 2023″, a subliniat.

Martín a subliniat că „continuăm să lucrăm pentru a deveni o comunitate neutră în carbon în 2050, dar Europa are nevoie de timp pentru a asigura o tranziție rezonabilă și echilibrată”. Cu astfel de inițiative, a subliniat el, „facem viața mai ușoară și facem economii pentru locuitorii din Madrid în timp ce îndeplinim obiectivele de mediu.”

Din cererile primite, mai mult de 13.000 corespund sectorului rezidential. În prezent, instalarea panourilor solare pe o casă costă aproximativ 6. euro, dar cu stimulentele Executivului regional prețul poate fi redus la aproape jumătate. Odată finalizată instalarea, fiecare proprietate unifamilială poate obține economii de până la 65 % din consumul său de energie electrică, ceea ce înseamnă, pentru o familie cu un consum mediu, aproximativ 550 euro pe an în factura de energie electrică. Aceste procente de economisire pot crește exponențial deoarece, cu ajutorul actual, cetățenii pot vedea perioada de amortizare a panourilor solare redusă cu între doi și trei ani.

Aceste stimulente vor genera în regiune, conform calculului efectuat de site-ul web al Fundației pentru Energie a Comunității Madrid (FENERCOM), o investiție indusă de peste 100 milioane de euro.

Apelul, deschis la 16 din noiembrie anul trecut, este încă deschis pe site-ul FENERCOM https://www .fenercom.com/actuacion/praast-programas-de-ayudas-para-energias-renovables-en-autoconsumo-almacenamiento-y-sistemas-termicos/

17000 Ajutor pentru aer condiționat cu sisteme inovatoare

Prevederea pentru instalarea de panouri solare in sectorul rezidential a fost distribuita catre 100%, dar în prezent solicitările pentru aceste linii de asistență pot fi în continuare trimise și vor fi abordate dacă sosesc noi finanțări .

Pe de altă parte, acestea sunt încă disponibile lângă 87% din ajutorul solicitat, în cadrul acestui program de stimulare, pentru instalarea de sisteme de aer condiționat din surse regenerabile în locuințe și clădiri rezidențiale, cu propuneri de înaltă eficiență, precum cele aerotermale sau solare termice, care pot economisi până la . % din consumul de energie și reducerea la jumătate a emisiilor de CO2, contribuind la îmbunătățirea și îngrijirea mediului . Pentru aceste acțiuni, administrația regională a primit 914 solicitări în valoare de 3,3 milioane de euro din 13, 2 milioane de euro aprobat.

Sursa: Comunitatea Madrid – 17000Comunitatea Madrid primește în trei luni mai mult decât 17. solicitări de instalare panouri fotovoltaice și sisteme termice regenerabile